IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Г. Станишев: Първият проект в Карадере предвиждаше 5 селища на площ от 200 ха

Собствениците на терена - фирма ББТ, ни нае за изработването на проекта, обясни архитектът

19:05 | 24.03.14 г. 1
<p>
	Проектът за Карадере - старият от 2008 година (вляво) и от 2014 година (вдясно). Илюстрация: <em>Мадара Юръп</em></p>

Проектът за Карадере - старият от 2008 година (вляво) и от 2014 година (вдясно). Илюстрация: Мадара Юръп

Собствениците на терените в Карадере са наели две архитектски бюра за създаването на проекта за екологични селища. Това е станало в периода 2006 – 2008 година, обясни в предаването „Лице в лице” на bTV братът на Сергей Станишев – Георгий.

Той обясни, че е нает от компания „ББТ”, по-късно преименувана на „ББТ Проджект”. Неговото бюро е работело съвместно с архитектурното бюро Foster по проект за изграждане на екологични селища, от които, по проект, само едно е имало допир до морския бряг.

Станишев беше категоричен, че НАТУРА 2000 поставя рестрикции, но не забранява строителството в зоната. Освен това при изготвянето на проекта, НАТУРА все още не е съществувала за българските терени.

Според първия проект, в който е участвал Станишев, е предвиждал изграждането на пет селища на територия от 200 хектара, като застрояването щяло да бъде около 15%.

Станишев заяви категорично, че няма нищо общо със сегашния проект. Той отхвърли и коментарите, че е получил подкрепата на своя брат – Сергей, за своята работа по първия проект.

„Брат ми не разбира от инвестиционно проектиране и няма нищо общо с проекта”, обясни той и допълни, че в тяхното семейство нещата не се решават по роднински връзки.

Георгий Станишев декларира също така, че не притежава терени край морето, „нито като частно лице, нито чрез фирма, нито чрез подставени лица”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
stoiloff
преди 10 години
Никой не е виновен за това, какви са роднините му! Дори и Брат за брат си! Така че не съдете прибързано! Нека бъдем справедливи! Защо не си задаваме правилните въпроси:1. - Как бе избран Хохегер за кампанията за лобиране? Имало ли е търг или е било директно договаряне?2. Защо другаря Хохегер е избрал точно другарката Йосифова за подизпълнител? Имала ли е тя тогава връзка с другаря Станишефф или са я прикривали? 3. Как и кой определи цените са подобна дейност в такива огромни размери?4. Къде са отчетните документи?5. Защо ПЕС не изхвърли другаря станишефф от редиците си? Защо не изхвърлиха такава мафия като БСП от редиците си? Има нещо гнило в ПЕС!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още