IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София Хотел Балкан купи на търг хотел в Белград за 27,4 млн. евро

Четиризвездният хотел „Метропол“ е построен през 1957 г., като площта му е около 16 хил. кв.м.

17:37 | 21.04.06 г.
Автор - снимка
Създател
София Хотел Балкан купи на търг хотел в Белград за 27,4 млн. евро

София Хотел Балкан“ АД, София спечели търга за хотел „Метропол“ в Белград, съобщи за Investor.bg Харидимос Сиганос, административен директор на дружеството. Цената по сделката е 27,4 млн. евро.

Дружеството бе избрано за купувач, предложил най-висока цена на организиран от Агенцията за приватизация на Сърбия публичен търг. Наддаването е стартирало от 16 млн. евро, а самият търг е приключил в четвъртък.

Четиризвездният хотел „Метропол“ е построен през 1957 г., като площта му е около 16 хил. кв.м. Сградата разполага с шест апартамента и 218 стаи.

Сиганос заяви, че за в бъдеще се планират и други закупувания, но не предостави повече подробности около плановете на дружеството.

На 6 юни предстои Общото събрание на акционерите на дружеството да гласува решение за сделката, сочи съобщение в БФБ-София.

Ще бъде прието решение за извършване на сделки по чл. 114 от ЗППЦК - сключването на договор за покупка на хотела при максимална цена 50 млн. евро“, се казва в съобщението. Финансирането на покупката ще стане чрез взимане на инвестиционен кредит.

На събранието ще бъде приет годишният финансов отчет на дружеството и ще бъде взето решение за разпределянето на финансов резултат. Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в Общото събрание, е 19 май 2006 г.

За първото тримесечие на на 2006 г. София Хотел Балкан има загуба от 530 хил. лв. спрямо печалба от 270 хил. лв. за същия период на миналата година. Приходите от продажби на дружеството, което притежава петзвездния хотел „Шератон“ в София, са намалели със 17,45 на сто до 2,6 млн. лв. заради реновацията на част от хотелските стаи.

Последната сделка с акции на дружеството е от сряда на цена от 47,70 лв. за брой.

Свързани компании:

София Хотел Балкан АД(SHB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още