IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правят конферентен център от живковата резиденция „Липник”

Новият собственик – русенското дружество „Хотел мениджмънт” - ще инвестира поне 2 млн. лв.

08:20 | 23.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Правят конферентен център от живковата резиденция „Липник”

Бившата резиденция на Тодор Живков „Липник” намери нов стопанин. Договорът за продажбата с новия собственик „Хотел мениджмънт“ АД вече е подписан, съобщи Dnes.bg.

Срещу апетитния имот държавата ще придобие пет апартамента в новопостроена сграда “на пъпа” на Русе. Те се намират на втория етаж на луксозна сграда до хотел “Данюб плаза” и могат да бъдат използвани за офиси.

Всеки от двата разменени имота е оценен на 1,2 млн. лева и според специалисти сделката е равностойна.

Новият собственик на бившата Татова резиденция възнамерява да изгради там център за прояви на високо равнище като международни срещи и конференции. За целта обаче ще са нужни инвестиции в размер на поне 2 млн. лв.

Областният управител Мария Димова подчерта, че това е един добър вариант за възраждането на имота, който от години е празен и се руши.

Проверка на Investor.bg показва, че „Хотел мениджмънт” АД е регистрирано в Русе дружество, в чието ръководство е Христо Христов, който е сред управляващите на известния в града хотел „Рига”.

Резиденция „Липник“ е разположена сред 20 000 декара липова и дъбова гора. Преди падането на тоталитарния режим през 1989 г. се използваше за срещи между Тодор Живков и румънския му колега Николае Чаушеску, а също и от ръководни величия на комунистическата власт.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още