IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доларът се отърсва от вчерашното поражение

Петролът заличава част от натрупаните вчера повишения

11:05 | 03.01.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Доларът се отърсва от вчерашното поражение

Американският долар възстанови част от изгубеното през вчерашния ден, когато отстъпи значително заради засилването на рисковите апетити. Повод за тях стана решението за данъчните промени в САЩ, част от процеса на преодоляване на фискалната пропаст.

Днес доларовият индекс се повишава с 0,1 на сто до 79,93 пункта, след като по време на азиатската търговия дори беше над 80 пункта. Вчера той отстъпи рязко до 79,39 пункта заради постигнатото споразумение.

Според анализатори на Forex Advisors краткосрочната подкрепа на доларовия индекс ще бъде при 79,80 пункта, а непосредствена съпротива е нивото 80,20 пункта.

Еврото отстъпва с 0,2 на сто срещу долара днес до 1,3160 EUR/USD, след като вчера единната валута направи неуспешен тест на нивото от 1,33 EUR/USD.

На фона на възстановяването на долара пазарните участници вече започват да се оглеждат за новите предизвикателства, поставени с частичното споразумение за данъците. Те са свързани с не по-малко сериозния въпрос за съкращаването на държавни разходи. Неговото решение бе отложено с два месеца от американските законотворци.

Днес се наблюдава корекция и в цените на петрола. След вчерашното поскъпване с 1,4 на сто, днес лекият суров петрол, търгуван в САЩ, губи 0,4 на сто до 92,74 долара за барел. Брентът пък отстъпва с 0,43 на сто до 111,99 долара за барел.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:48 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още