IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дилемата на Дилма

Поевтиняващият реал и разпродажбите на бразилски активи изправят пред нови предизвикателства президента на най-голямата икономика в Латинска Америка

12:09 | 30.09.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: justify;">
	Президентът на Бразилия Дилма Русеф.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Президентът на Бразилия Дилма Русеф. Снимка: Ройтерс

След като бразилският реал бе подложен на засилени разпродажби миналата седмица, най-голямата икономика в Латинска Америка записа редица постижения, пише Financial Times.

Валутата прехвърли рекордно ниското си ниво спрямо американския долар, поевтинявайки до най-ниското ниво за деня от 4,2478 реала за един долар в сравнение с предишния негативен рекорд за деня от 4,014 реала, постигнат преди 13 години.

Изменение на курса на бразилския реал спрямо американския долар през последните 12 месеца

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 17:37 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Сините камъни
преди 8 години
На думи красиво и звучи вярно, но забележката за образованието е най-съществена! Няма ли подготвени кадри, значи някой бърка в кацата с мед с черпак отвъд границите на държавата!Въпросът е докога!А кой бърка, е ясно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Mike Florida
преди 8 години
Бразилия е типичен пример, за невъзможността на развиващите се страни да поддържат устойчив темп на растеж!Причините са следните:Първоначално богатата ресурсна база и демографският потенциал на страната формират повишение на благосъстоянието. Това води до значителен растеж, но временен. Краят му идва, когато страната трябва да увеличи вътрешното потребление за сметка на експорта. Населението иам все по-големи очаквания за благосъстояние, но същевременно не е подготвено нито образователно нито технологично, за да го постигне. Натрупването на дългове предотвратява за кратко икономическият срив. В крайна сметка обаче реалността е неизбежна! А тя определя факта, че благосъстояние се формира основно чрез технологично и образувателно развитие!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още