IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анализатори очакват скок в печалбата на CME след сделката за bTV

Нетната печалба на компанията за тримесечието вероятно се е увеличила до 219,2 млн. долара от 24,1 млн. долара година по-рано

16:37 | 27.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Анализатори очакват скок в печалбата на CME след сделката за bTV

Собственикът на телевизионните канали Pro.bg, Ring.bg и bTV – медийната група Central European Media Enterprises Ltd (CME), която неотдавна продаде миноритарен дял от акциите си на Time Warner Inc., може да обяви ръст на печалбата си за второто тримесечие на годината, след като компанията се отърва от акумулиращи загуби активи в Украйна и закупи bTV в България.

Нетната печалба на CME за второто тримесечие вероятно се е увеличила до 219,2 млн. долара от 24,1 млн. за същия период година по-рано, показва осреднената прогноза на петима анализатори, интервюирани от Bloomberg.

За съшия период приходите на компанията вероятно са нараснали с 4,5% до 194,6 млн. долара.

„Резултатите определено ще бъдат повлияни от продажбата на операциите на компанията в Украйна и сделката в България“, казва Патрик Вироубал от Atlantik Financni Trhy AS. „Пазарът на телевизионни реклами все още не е идеален и всъщност е близо до дъното, докато перспективата за покачване на долара може да се отрази негативно на годишната прогноза на CME”, казва Вироубал, който обаче препоръча на инвеститорите да задържат акциите на компанията.

Базираната в Хамилтън и Бермуда медийна група обяви през юни, че пазарът на телевизионни реклами продължава да се свива през второто тримесечие на годината.

През януари компанията се съгласи да продаде украинските си операции за 300 млн. долара.

СМЕ развива дейност в сферата на телевизионното разпространение, интернет и телевизионно съдържание и оперира в 6 държави от Централна и Източна Европа. У нас е собственик на Pro.bg, Ring.bg и bTV, която придоби от News Corporation през април. Групата има телевизионни канали също в Хърватска, Чехия, Румъния, Словакия и Словения. Акциите и се търгуват на NASDAQ и на фондовата борса в Прага.

Резултатите за второто тримесечие на компанията ще бъдат обявени на 28 юли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още