IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony Ericsson разочарова със слаби приходи и печалба

Компанията не е успяла да се възползва от Коледния сезон и продажбите й спадат спрямо третото тримесечие

11:43 | 20.01.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
Sony Ericsson разочарова със слаби приходи и печалба

Шведската компания за производство на мобилни телефони Sony Ericsson обяви минимална печалба, която, както и приходите, се оказа доста по-слаба от предварителните очавания на анализаторите, съобщава Wall Street Journal.

През последните три месеца на 2010 година компанията е постигнала печалба от 8 млн. евро, след като за същия период на миналата година бе регистрирана загуба от 167 млн. евро. Продажбите обаче падат от 1,75 млрд. евро за последното тримесечие на 2009 година до 1,53 млрд. евро за същия период на 2010 година.

За периода Sony Ericsson са продали 11,2 млн. мобилни устройства, което е спад от 23 на сто на годишна база. В същото време, въпреки твърдението на фирмата, че се насочва към по-скъпия клас телефони – смартфоните, средната продажна цена се е понижила с 12% спрямо третото тримесечие до 136 евро на устройство.

Доста разочароващо е представянето на Sony Ericsson в края на годината, като въпреки изключително силния за сектора коледен период, продажбите не са достигнали резултата от третото тримесечие. Тогава те възлязоха на 1,6 млрд. евро.

Това показва, че компанията губи позиции на фона на изключителния ръст на продажбите на смартфона на Apple iPhone, които са се увеличили с 86% на годишна база до 16,2 млн. броя през последното тримесечие на 2010 година на годишна база.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Tiki
преди 13 години
Ако намериш нещо, което не е произведено в Китай, моля те кажи ми за да си взема и аз. Може даже по ТВ да те дадат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
g.ishkitiev
преди 13 години
Миналата година майка ми си купи телефон от тази марка и след 1 месец се скапа, после видях че е правен в Китай. Сега мисля и аз да си взимам нов телефон, но със сигурност вече няма да е SonyEricsson :-). На фона на всички *** които се бълват от Китай, вече компаниите могат да правят доста добри печалби стига да пускат качествена техника. Аз лично НЕ съм си купувал много неща, само защото са правени в Китай.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още