IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите на Zynga с 80% ръст за тримесечието, но печалбата е надолу с 43%

Компанията за производство на игри за социалните мрежи е инвестирала в нови служители, технологии и продукти през третото тримесечие

09:06 | 07.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Изпълнителният директор на Zynga Марк Пинкъс. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Изпълнителният директор на Zynga Марк Пинкъс. Снимка: Ройтерс

Компанията за производство на игри за социалните мрежи Zynga обяви ръст на приходите си от 80% на годишна база през третото тримесечие на 2011 година. Печалбата на дружеството обаче се е свила, тъй като са направени инвестиции в нови служители, технологии и продукти, пише Ройтерс.

За третото тримесечие Zynga отчита приходи в размер на 307 млн. долара. Нетната печалба обаче се е свила с 43 на сто на годишна база до 13 млн. долара.

Общите разходи на компанията са нараснали двойно на годишна база – от 136,4 млн. долара до 275 млн. долара.

През последните месеци около Zynga вървят спекулации кога компанията ще направи своя борсов дебют. Източници, запознати с процеса по излизане на борсата, твърдят, че намерението на ръководството е това да се случи преди Деня на благодарността, който се пада на 24 ноември.

От Zynga разкриват интересни данни за потребителите на своите игри. От тях става ясно, че към края на третото тримесечие на 2011 година те се използват от около 6,7 млн. души, които са похарчили средно по 110 долара за деветте месеца. За сравнение, преди година 5,1 млн. души играеха на игрите на компанията, а средният им разход бе 105 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още