IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft получи одобрение от американския регулатор за закупуването на Nokia

Очаква се сделката да бъде приключена през първото тримесечие на 2014 г., като е необходимо и съгласието на европейските регулатори

13:08 | 03.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Microsoft получи одобрение от американския регулатор за закупуването на Nokia

Министерството на правосъдието в САЩ и Федералната търговска комисия дадоха зелена светлина на сделката за закупуването на Nokia от Microsoft.

Именно одобрението от регулаторите се явява предпоследната пречка пред продажбата, след като акционерите във финландския производител на смартфони приеха сделката. Единственото, което остава в момента, е и европейските регулатори да дадат своето становище за сделката.

Докато се изчаква изчистването на всички административни детайли от регулаторите, Microsoft продължава да мълчи по въпроса как бизнесът с мобилни телефони на Nokia ще се слее със хардуерните ѝ проекти.

„Очакваме с нетърпение деня, в който нашите партньор от Nokia ще станат членове на семейството на Microsoft и сме щастливи, че Министерството на правосъдието даде разрешение за сделката“, заяви говорител на Microsoft.

Очаква се сделката да бъде приключена още през първото тримесечие на 2014 г. Тя е и втората по мащаб сделка в историята на Microsoft, след придобиването на Skype за 8,5 млрд. долара.

Повече подробности за сделката между Nokia и Microsoft можете да научите от видеото на Bulgaria On Air!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:58 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още