IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Netflix вдигна летвата за бонусите в технологичния сектор

Компанията разреши на служителите си да ползват до една година платен отпуск заради раждане на дете

21:48 | 05.08.15 г. 4
Netflix вдигна летвата за бонусите в технологичния сектор

Netflix обяви, че разрешава на своите служители до една година платен отпуск заради раждане на дете, съобщава Ройтерс. Това може да окаже натиск върху другите технологични компании също да подобрят допълнителния си пакет за младите родители заради битката за таланти, отбелязва информационната агенция.

Бонусът за служителите на Netflix  е доста щедър дори по високите стандарти на Силициевата долина, където безплатна храна и други не по-малко щедри социални придобивки допълват заплатите на служителите заради яростната конкуренция за персонал.

“Трайният успех на Netflix зависи от нас и ние се състезаваме, за да запазим най-талантливите служители”, коментира компанията в блога си. “Опитът показва, че хората работят по-добре, когато не се притесняват за вкъщи”, допълва се в съобщението.

Google, която се нарежда сред най-добрите места за работа в света, например предлага 8 седмици платен отпуск по майчинство. Родителите имат право и на допълнителни 12 седмици платен отпуск за “опознаване с бебето” през първата година на детето им.

САЩ и Папуа-Нова Гвинея са единствените страни, в които няма законодателство, което да задължава работодателите да плащат на жените по време на отпуск по майчинство, според проучване, публикувано миналата година от Международната организация по труда към ООН.

Заплатите в Netflix варират в широки граници в зависимост от заеманата позиция. Служителите получават и опции върху акции, които им носят допълнителни постъпления заради възхода на компанията.

Netflix традиционно дава повече свобода на служителите си в сравнение с повечето работодатели. Компанията вече позволява на служителите си да ползват неограничен отпуск през годината, стига да са си свършили задачите и да изпълнят определените за работните им места изисквания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:09 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
kalendar
преди 8 години
А отделно гледай кво викат тия от Нетфликс-Опитът показва, че хората работят по-добре, когато не се притесняват за вкъщиГлупаци, а?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
kalendar
преди 8 години
Ми само една причина-щото ако не и плащаш и се чудиш как да навреш майките в *** ***, то ще се размножават тия, дето се чувстват комфортно в кучият ***, а не т.нар. елит на нацията(или поне средната класа). Тая причина трябва да ти е достатъчна. Ако искаш и друга-на пазарен принцип:) Що пък на работниците трябва да им дреме кво му е на работодателя-ако иска да развива бизнес ще се съобразява с обществото-като не го кефи да затваря кепенците. А обществото има право да се обединява и да гласува и от там-да му кажа-3 години платени майчински(които, между другото май в БГ не се плащат от работодателя)-както, мисля е в Ирландия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
martito
преди 8 години
А защо изобщо трябва да има такива привилегии? С какво е длъжен работодателя, че да плаща заплата на жена, излязла в майчинство? Като е решила да има дете - ок, да си го гледа, но да си е направила сметката преди това, а не да чака помощи и пари за труд, който не полага.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
kalendar
преди 8 години
това никога не съм го разбирал...На практика няма НИКАКВО задължение към работодателя да се пусне жената в платен отпуск. Мисля имаше две седмици неплатен. Някои от щатите са приели собствено законодателство, което е по-облекчено. Което ще рече-може да се наложи още със шевовете да се връщат на работа(при усложнено раждане). Евала, че Нетфликс влизат в 20ти век(щото Щатите като цяло са в 19ти, в това отношение). ПС: ДА, това е лява мярка, но отпуските и 40 часовата работна седмица-също са леви.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още