IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Airbnb: Служителите ни могат да работят завинаги от дистанция

Ходът е част от по-голямата програма на компанията, свързана с отдалечената работа

15:00 | 29.04.22 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Компанията за краткосрочно отдаване на имоти под наем Airbnb обяви, че служителите ѝ могат за постоянно да си работят от където пожелаят, включително вкъщи, от офиса или докато пътуват в различни страни, пише Bloomberg.

Служителите, които работят в райони, в които разходите за живот са по-ниски, няма да имат промени в заплащането, разкри главният изпълнителен директор на Airbnb Брайън Чески. Той допълва, че компанията ще провежда редовни срещи на живо и тиймбилдинги. Чески твърди, че ходът е част от по-широкото преминаване на компанията към дистанционната работа.  

„Светът става по-гъвкав що се отнася до това откъде могат да работят хората“, пише Чески в имейла си. „Виждаме това и в нашия бизнес. Нямаше да се възстановим толкова бързо от пандемията, ако не бяха милионите хора, които работеха от Airbnb-та“.

През януари Чески каза, че ще живее и работи от Airbnb имоти за няколко месеца. Това е избор, който става все по-популярен от началото на пандемията, твърди компанията. Близо половината от резервираните в Airbnb нощувки между юли и декември са част от престоите с продължителност от месец или повече. През последната година 175 хил. души са използвали платформата, за да резервират нощувки за три и повече месеца.

Airbnb заяви, че е добавила над 150 актуализации на услугата си, включително верифицирани Wi-Fi връзки, за да подкрепи тенденциите за работа от дистанция.

Компанията твърди, че ще работи с правителства и туристически дестинации за изграждането на подкрепа за хората, които живеят зад граница за по-дълъг период, докато работят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Dr. Vatnikov
преди 1 година
И така до тоталния им психологически срив, пълна социална деградация, затлъстяване и демотивация. После? Следващите ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още