IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво ще предложи мобилният свят през 2016 г.?

Телефоните ще събират все повече данни, а новите реалности ще се побират в джоба ни

19:14 | 04.03.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Нови лица

Кой беше най-бързо развиващият се производител на смартфони през второто тримесечие на 2015 г.? Според Gartner е бил Huawei. Китайски марки, като Xiaomi, Lenovo и Huawei, ще продължат да вълнуват пазара с нови дизайни и нови начини за директни продажби. Част от това ще се задвижва от развиващите се пазари, които през 2014 г. донесоха 76% от продажбите на всички смартфони, и ще нараснат до 82% до 2020 г. според базите данни SpecTRAX и PriceTRAX на Strategy Analytics. Но много от тези марки разширяват дейността си в Европа и Северна Америка.

Тънки устройства

От години ултратънките телефони в нови видове екрани са разглеждани като концептуални устройства. Скоро ще започнем да ги виждаме все по-често по рафтовете на магазините.

Поглед от небето

Дроновете развихриха въображението на предприемачите, потребителите и компаниите, а използването им се случва много по-бързо от очакваното. Свидетели сме как безпилотни самолети се използват дори за професионални снимки в киното. Но какво представляват дроновете? Летящи камери, които в някои случаи могат да са свързани с интернет. Спорни въпрости като лицензите и регистрациите предстои да бъдат решени, но това няма да спре пазара. 

Новата роля на картата памет

Броят на телефоните със слотове за microSD карта си остава стабилен - около 75% през последните няколко години според Strategy Analytics. Но в близко бъдеще използването на microSD и предназначението на тези слотове ще расте. Google и Microsoft направиха така, че операционните им системи да използват microSD като основна памет.

Телефонът като ключ за всичко

Свързаните домове, офиси, коли и градове стават факт по-бързо от очакваното. Свързващото звено на всичко това ще бъде смартфонът, който ще събира всички тези системи в едно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 8 години
iPhone вече има капацитет от 128 GB, колкото и MacBook Air-----------това говори лошо за макЕър, а не че мобифоните настигат компютрите, моя стар 5годишен хард е 320Г и още тогава не беше от най големите на пазара.. и когато айфоня стигне производителноста на компютър на същата цена, мое да ми се обадите, еле да стане някога
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още