IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще запазят ли инерцията образователните приложения и след пандемията?

Предстои реалният тест кои технологии ще останат полезни на учители и ученици

18:08 | 27.03.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Някои гиганти в потребителските технологии предложиха безплатни услуги на училищата и също спечелиха, набирайки повече потребители и помагайки на милиони ученици да свикнат с техните продукти.

Така например броят на потребителите на Google Classroom е скочил до над 150 млн. ученици и учители, спрямо 40 млн. в началото на миналата година. Zoom Video Communications твърди, че е предоставила безплатни услуги на над 12 хил. училища в 25 държави по време на пандемията.

Но дали инструментите, на които учителите разчитат за онлайн образованието, ще запазят популярността си, ще зависи от това колко полезни са приложенията в класната стая.

Newsela, от една страна, спечели предани фенове сред преподавателите заради своята гъвкавост. Приложението им позволява да избират актуални новинарски статии или кратки истории за обсъждане в час, с различни версии на текста в зависимост от нивото на четене на ученика. Грос, изпълнителният директор на Newsela, твърди, че приложението дава и бърза обратна връзка на учителите за напредъка на всяко дете, като ги предупреждава за ученици, които може да се нуждаят от внимание, независимо дали са онлайн или в класната стая.

„Учителите започват да разбират кои инструменти са наистина създадени както за физическа, така и за отдалечена класна стая“, твърди Грос. По думите му те работят еднакво добре и в двете среди.

Бъдещето в образованието е далеч по-неясно за корпоративни услуги като Zoom, които са създадени за бизнес цели, но все пак се ползват от училища по целия свят заради нуждите, породени от пандемията.

В имейл главният финансов директор Кели Стекелберг посочва, че очаква образователните институции да инвестират в „нови начини за виртуално общуване“, отвъд дистанционното образование, като срещи на директорските съвети, родителски срещи и т.н.

Предприемачът Чейсън все още разчита, че това ще проработи. Наскоро той е основал Class Technologies, стартираща компания, която предлага управленски инструменти за онлайн курсове за учители и корпоративни обучители, които провеждат класове на живо в Zoom.

Фирмата е набрала 46 млн. долара от инвеститори, сред които се нарежда и Бил Тай, един от най-ранните инвеститори в Zoom.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
mrynmryn
преди 3 години
Aко винаги, уроците се записват/са на живо, няма да има вече ученици, които се оправдават с - ама аз бях болен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още