IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С почти 19 млн. лева финансират разширяването на ВиК мрежата на Севлиево

Ще бъде оптимизирана и работата на пречиствателната станция, което ще подобри състоянието на река Росица

18:40 | 22.01.13 г.
С почти 19 млн. лева финансират разширяването на ВиК мрежата на Севлиево

18,9 млн. лева ще бъдат отпуснати на Севлиево по проект за рехабилитация и разширяване на ВиК мрежата на града. Средствата са по ОП „Околна среда“, съобщиха от Министерствоо на околната среда и водите (МОСВ).

Плановете са за рехабилитация на 15 километра канализационна мрежа и на 4,5 километра водопроводи. По този начин ще бъдат намалени загубите на питейна вода и ще бъдат преодолени водните режими за града.

С европейските средства ще бъде оптимизирана и работата на пречиствателната станция, което ще подобри опазването на чистотата на река Росица.

По време на представянето на този договор кметът на Севлиево Иван Иванов коментира, че общината кандидатства по още един проект за рехабилитация на водопроводната мрежа на две от селата в региона. Идеята обаче е да бъде получено финансиране по Програмата за развитие на селските региони (ПРСР), предаде Агенция „Фокус“.

Става въпрос за населени места с по-малко от 2 хил. жители, но с най-сериозни проблеми във водоснабдителната система. 

Договорът за разширяване на ВиК мрежата на Севлиево представи министърът на околната среда и водите Нона Караджова в присъствието на премиера Бойко Борисов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още