IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Т. Дончев: Текстът на Закона за управление на средствата от ЕС е готов

Най-важното в закона е, че той въвежда един ред, който няма да може да бъде спонтанно променян, заяви вицепремиерът

20:15 | 15.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Т. Дончев: Текстът на Закона за управление на средствата от ЕС е готов

"94 процента от заинтересованите страни в системата на управление на еврофондовете смятат, че има нужда от закон с параметри, подобни на заложените в подготвения текст", съобщи вицепремиерът и министър по европейските фондове Томислав Дончев, цитиран от БНР.

Той участва в конференция, посветена на устойчивия растеж и европейското бъдеще на градовете, която се провежда в Габрово.  

Финалният текст на Закона за управление на средствата от Европейския съюз е готов и е в режим на ведомствено съгласуване, обясни вицепремиерът Томислав Дончев, който аргументира пред участниците във форума необходимостта от създаване на нормативна база, за да се постигне устойчивост на системата.

"Най-важното в закона е, че той въвежда един ред, който, надявам се, да бъде устойчив, т.е. едни норми, едни принципи, които няма да могат да бъдат спонтанно променяни на база емоционални, политически и конюнктурни мотиви", каза вицепремиерът.

По думите на Дончев, въпреки опасенията и рисковете е задължително системата да е в общия ред на държавата и решенията да подлежат на съдебен контрол, като това ще става по реда на административно-процесуалния кодекс.

Вицепремиерът коментира и изцяло новият закон за обществените поръчки, който, според Дончев, най-късно в началото на есента ще влезе в Народното събрание. Промяната подкрепя изцяло нов подход на работа, подчерта вицепремиерът като посочи, че очаква рамковият закон да послужи за следващите десет години. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:08 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още