IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пускат 30 км от магистрала Марица

Очаква се към края на октомври да стартира процедура за обявяване на обществена поръчка за предстоящото строителство на магистралата

09:11 | 02.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Пускат 30 км от магистрала Марица

Магистрални участъци от автомагистрала Марица с обща дължина 30,28 км, свързващи Харманли – Любимец – до разклона за Ново село ще бъдат открити днес, 2 октомври, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Очаква се въвеждането в експлоатация на пътните участъци да облекчи трафика към Гърция и Турция, движението на автомобили и товари през ГКПП Капитан Петко Войвода и ГКПП Капитан Андреево, което е от изключително значение региона.

Строителството на трасето е на стойност 36 млн. лв.

По обекта са изградени и мост над р. Марица с дължина 392 м, 4 малки моста, 17 селскостопански подлеза и 5 пътни надлеза. Изпълнител на обекта е фирма „Пътни строежи”, а надзора се осъществява от ”Пътинвестинженеринг” АД.

Предстоящото строителство на автомагистрала „Марица” е разделено на два ЛОТ-а: Лот 1 с индикативна стойност 104 млн. евро и Лот 2 с индикативна стойност 105 млн. евро. В момента тръжната документация е изпратена в управляващия орган на Оперативна програма „Транспорт“ за бележки и одобрение. Очаква се към края на октомври да стартира процедура за обявяване на обществена поръчка за строителството. Подписването на договора с избраната фирма е с индикативна дата през месец май 2011 г.

Към момента по оперативната програма са усвоени 91 млн. евро, които представляват 4,6% от общия ресурс на програмата. Ако до края на 2011 България не усвои поне 296 млн. евро (т.е. около 15% от програмата), има опасност част от средствата да бъдат загубени или да се прехвърлят към други оперативни програми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още