IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОЛАФ: Нямаме връзка с назначаването на Калина Илиева в ДФ „Земеделие“

Говорителят на службата за борба с измамите в ЕС е категоричен, че от ОЛАФ не е оказван натиск за издигането на Илиева

09:21 | 07.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
ОЛАФ: Нямаме връзка с назначаването на Калина Илиева в ДФ „Земеделие“

Европейската служба за борба с измамите – ОЛАФ категорично отрече да има връзка с назначаването на Калина Илиева като директор на Държавен фонд „Земеделие”.

Службата била информирана преди време неофициално за това предстоящо назначение, но не се е намесвали по никакъв начин. Това каза пред БНР говорителят на ОЛАФ Павел Борковец.

Повод за коментара на Борковец са публикации, че бързата кариера на Илиева се дължи на близките й връзки с представителя на ОЛАФ в България Арно Хайнен.

Говорителят на ОЛАФ заяви, че Арно Хайнен не е представител на службата за България, а служител, който е идвал на няколко мисии в нашата страна.

„Той няма да коментира тези информации, защото на служителите на ОЛАФ не е разрешено да контактуват директно с медиите. Той обаче отрече всички тези твърдения. ОЛАФ изцяло го подкрепя и ще продължи да го подкрепя, ако той реши да предприеме някакви действия в своя защита”, каза говорителят.

Относно информациите, че Калина Илиева е изпратила над 400 писма до ОЛАФ, обвинявайки в корупция земеделски производители и политици, говорителят заяви, че за последната година там са получили 93 официални сигнала.

Павел Борковец отказа да уточни дали сигнали от Илиева не са постъпвали или не са били взети предвид.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още