IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Работодатели настояват за удължаване на срока за обсъждане на ЗОП с един месец

Според бизнеса Законът за изменение и допълнение на Закона за обществени поръчки е изготвен непрозрачно, без участието на бизнеса

11:49 | 20.04.11 г.
Работодатели настояват за удължаване на срока за обсъждане на ЗОП с един месец

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) настоява за удължаване на срока за обсъждане и предложения по Закона за обществените поръчки (ЗОП) поне с един месец.

Това пише в официално съобщение на работодателската организация. Основната причина за искането е бизнесът да може да се запознае с предлаганите промени.

От КРИБ настояват да се направи широка обществена дискусия между всички заинтересовани страни и едва след това законопроектът да бъде внесен за обсъждане и приемане от Министерския съвет.

Работодателите обясняват, че от предвидените 14 дни за обществено обсъждане практически те са не повече от 7 дни, заради великденските празници. А тези срокове за реакция са крайно недостатъчни.

Според бизнеса Законът за изменение и допълнение на Закона за обществени поръчки е изготвен непрозрачно, без участието на представители на бизнеса.

Законопроектът е публикуван на интернет страницата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма без за това да е информиран бизнесът, поради което времето за реакция е изключително малко за закон от такова важно значение, се казва в становището на КРИБ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:57 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още