IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Австрийци купуват българска фирма за пощенски услуги

КЗК разреши придобиването на „МИБМ Експрес“ от фирма, контролирана от държавния австрийски оператор

13:46 | 27.04.12 г.
Австрийци купуват българска фирма за пощенски услуги

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши австрийската държавна компания за пощенски услуги „Пост ахт Бетайлигунгс“ ГмбХ да придобие едноличен контрол върху българската комания „МИБМ Експрес“ ООД, съобщиха от ведомството.

Проверката на експертите е установила, че след покупката няма да се стигне до установяване на господстащо положение на пазара на пощенските услуги.

Българското дружество извършва неуниверсални пощенски услуги като приемане, пренасяне и доставка на пощенски пратки с фиксиран грамаж от 10 килограма до 20 кг. Фирмата е специализирана в куриерските услуги и доставянето на различни пратки и съобщения.

Придобиващото дружество е под контрола на австрийския държавен пощенски оператор, водещ доставчик на тези услуги в Австрия.

При проверката на КЗК е установено, че „Пост ахт Бетайлигунгс“ и предприятията от неговата икономическа група не осъществяват стопанска дейност на територията на страната.

Заключението е, че след като няма наличие на пазари, върху които сделката да окаже негативно въздействие, следователно не би трябвало да се стигне до промяна в пазарното положение на участниците след концентрацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още