IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ранните записвания на румънските туристи показват ръст от 6% за тази година

Над 1 милион румънци ще посетят България през тази година, съобщи зам.-министърът на икономиката и туризма Иво Маринов

17:49 | 18.05.12 г.
Ранните записвания на румънските туристи показват ръст от 6% за тази година

Ранните записвания от румънски туристи за почивка в България са около 6 на сто повече от миналата година, заяви заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов по време на туристически форум в Букурещ, съобщиха от икономическото министерство.

По думите на Маринов се очаква над 1 милион румънци да посетят България през тази година. Данните от миналата година сочат, че у нас са почивали 960 хиляди румънци, като ръстът е с 4.6% спрямо 2010 г. 

Маринов посочи, че цените на услугите в сектора са достъпни и изтъкна преференциалната ставка от 9% за туристическите услуги у нас, което е предимство за туроператорите. По оперативна програма "Регионално развитие" започва и рекламна кампания, насочена специално към румънския пазар, заяви още Иво Маринов.

По данни на министерството на икономиката очакваният ръст на чуждите туристи в България за тази година е между 6 и 8 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още