IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Корекциите от междинния отчет на парното - в сметките за март

Топлинните счетоводители в столицата направиха безплатен междинен отчет на всички сгради, заявили такова желание

16:04 | 10.04.13 г.
<p>
	Снимка:<em>stock.xchng</em></p>

Снимка:stock.xchng

Корекциите на прогнозните дялове от междинния отчет на парното отопление в София ще бъдат отразени в сметките за отопление за март, съобщават от дружествата за топлинно счетоводство, предаде БТА.

Припомняме, че топлинните счетоводители в столицата бяха длъжни да направят безплатен междинен отчет на всички сгради - етажна собственост, чиито собственици са заявили такова желание до 28 февруари.

По информация на "Топлофикация"-София тези сгради са били общо 4679 на брой.

От Асоциацията на топлинните счетоводители съобщават, че извънредният отчет е направен в периода от 1 до 25 март, съответно корекциите ще бъдат отразени в сметките на потребителите за март.

Топлинните счетоводители отделно са извършвали междинен отчет на клиенти на "Топлофикация София", които са заявили нулево потребление. При около 7000 домакинства се оказало, че използват топлинна енергия при заявено нулево потребление. 

Според Милена Стоянова - управител на една от фирмите за топлинно счетоводство, остава проблемът с

неосигуряването на достъп до уредите на клиентите, въпреки че етажната собственост е заявила това посещение в имотите. В тази връзка тя уточни, че от 42 745 имота, отчетени от едно от дружествата за топлинно счетоводство, цели 17 203 жилища не са осигурили достъп на отчетниците.

По думите на Стоянова междинният отчет в София е показал, че поради големия брой клиенти в столицата уредите не могат да бъдат отчетени физически в рамките на няколко дни.

Единствено при дистанционно отчитане, при което не се изисква посещение до индивидуалните разпределители, е възможно често или ежемесечно отчитане, смятат от фирмите за топлинно счетоводство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още