IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Симеон Дянков стана ректор на Руската икономическа школа

Той е икономист от световна класа, с превъзходни научни резултати и огромен практически опит, заявиха оттам

09:24 | 02.10.13 г. 23
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Бившият български вицепремиер заменя на поста Станислав Aнатолиев. <em>Снимка: БТА</em></p>

Бившият български вицепремиер заменя на поста Станислав Aнатолиев. Снимка: БТА

Бившият вицепремиер и министър на финансите на България Симеон Дянков е назначен за ректор на Руската икономическа школа (New Economic School – NES). Това се посочва в официално съобщение на институцията, цитирано от агенция ИТАР–ТАСС.

"Основният въпрос в дневния ред на срещата беше одобряването на нов ректор. Съветът на директорите реши да назначи на длъжността ректор на Руската икономическа школа Симеон Дянков", се посочва в изявлението на образователната институция.

Като ректор на висшето учебно заведение Симеон Дянков се присъедини и към Борда на директорите на училището. Бившият български вицепремиер заменя на поста Станислав Aнатолиев.

"Симеон Дянков е икономист от световна класа, с превъзходни научни резултати и огромен практически опит", заяви по повод назначението председателят на Съвета на директорите Максим Бойко.

"Радваме се, че Руската икономическа школа е оглавена от специалист от такава класа. С идването на Дянков ние очакваме преди всичко подобрение на качеството на учебната програма, нов импулс в научните изследвания и утвърждаване на международната репутация на учебното заведение. Откриват се и нови перспективи пред развитието на връзките с най-добрите университети в Източна Европа и други страни от региона", допълва още Бойко.

През май бившият ръководител на Руската икономическа школа Сергей Гуриев напусна наочаквано Русия под претекста, че има "реална заплаха" за живота му. Той заяви, че ще продължи кариерата си в престижния френски университет за политически науки Science Po.

Симеон Дянков бе част от 87-мото правителство на България с министър-председател Бойко Борисов в периода 27 юли 2009 – 18 февруари 2013 г. Той е сред първите 5% икономисти в света по брой публикации и цитирания. Класиран е и на 275-то място в класацията на RePEc – онлайн библиографска база данни за изследвания по икономика, достъпна безплатно в интернет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 26 rate down comment 6
STRAHO
преди 10 години
Ами щото сме много умна нация го заменихме с известния на село Чобанов! :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 13 rate down comment 19
jelenski
преди 10 години
Където е минал Дянков трева не никне - първо като емисар на Световната банка, после като български финансов министър! Халал да им е на тази измислена школа, която Сорос използва за своите цели там...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 13 rate down comment 18
Nikodim
преди 10 години
Руската икономическа школа е частно учебно заведение. Дали Дянков е казал че "ще ги напляскаме"(руснаците) - това в случая няма значение. В РИШ го уважават, сигурно има защо...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 13 rate down comment 9
SSIW
преди 10 години
Руснаците (доколкото съм запознат), все още не са направили Рублата международно разплащателно средство, работят с Долари. Дянков е среден ешалон кадър на тези, които контролират Долара и си го местят на различни позиции в зоните, където Долара е фактор ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 13 rate down comment 11
Hahoto
преди 10 години
Звучи ми като първоаприлска шега! :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 26 rate down comment 22
Nikodim
преди 10 години
Бате Пешо, никакво недоразумение Дянков не е. Сменете си чипа, както ви посъветва С2.Дянков може и да не е 'достоен' за министър на велика България, но зад границите ни очевидно го ценят. Следователно трябва сериозно да обмислим критериите си !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 2
Konsultant
преди 10 години
Да им е честито, е СЕГА ще ги оправи!Сигурно понеже не ги наби наистина, за награда са го ХАБИЛИТИРАЛИ за секунди или пък хабилитацията произтича от политическия му пост? Доколкото знам ректор може да е само хабилитирано лице!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 19 rate down comment 19
Бате Пешо
преди 10 години
Toя щеше да ги напляска какво стана?Бил икономист от световна класа това е някакво недоразумение
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още