IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Симеон Дянков стана ректор на Руската икономическа школа

Той е икономист от световна класа, с превъзходни научни резултати и огромен практически опит, заявиха оттам

09:24 | 02.10.13 г. 23
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Бившият български вицепремиер заменя на поста Станислав Aнатолиев. <em>Снимка: БТА</em></p>

Бившият български вицепремиер заменя на поста Станислав Aнатолиев. Снимка: БТА

Бившият вицепремиер и министър на финансите на България Симеон Дянков е назначен за ректор на Руската икономическа школа (New Economic School – NES). Това се посочва в официално съобщение на институцията, цитирано от агенция ИТАР–ТАСС.

"Основният въпрос в дневния ред на срещата беше одобряването на нов ректор. Съветът на директорите реши да назначи на длъжността ректор на Руската икономическа школа Симеон Дянков", се посочва в изявлението на образователната институция.

Като ректор на висшето учебно заведение Симеон Дянков се присъедини и към Борда на директорите на училището. Бившият български вицепремиер заменя на поста Станислав Aнатолиев.

"Симеон Дянков е икономист от световна класа, с превъзходни научни резултати и огромен практически опит", заяви по повод назначението председателят на Съвета на директорите Максим Бойко.

"Радваме се, че Руската икономическа школа е оглавена от специалист от такава класа. С идването на Дянков ние очакваме преди всичко подобрение на качеството на учебната програма, нов импулс в научните изследвания и утвърждаване на международната репутация на учебното заведение. Откриват се и нови перспективи пред развитието на връзките с най-добрите университети в Източна Европа и други страни от региона", допълва още Бойко.

През май бившият ръководител на Руската икономическа школа Сергей Гуриев напусна наочаквано Русия под претекста, че има "реална заплаха" за живота му. Той заяви, че ще продължи кариерата си в престижния френски университет за политически науки Science Po.

Симеон Дянков бе част от 87-мото правителство на България с министър-председател Бойко Борисов в периода 27 юли 2009 – 18 февруари 2013 г. Той е сред първите 5% икономисти в света по брой публикации и цитирания. Класиран е и на 275-то място в класацията на RePEc – онлайн библиографска база данни за изследвания по икономика, достъпна безплатно в интернет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

18
rate up comment 3 rate down comment 1
Зайо Байо
преди 10 години
Просто трябва да му извадят импланта за контрол на съзнанието на мрежата на Телеком Австрия. Целият му проблем идва от импланта който са му сложили.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 7 rate down comment 8
dakl
преди 10 години
В случая е очевадно , че назначението на С.Дянков е лобирано и на практика реализирано от структурите на ДД в Москва и ЦРУ. Фактът , че заменя Гуриев на този пост повече от всичко доказва подобна възможност!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 2 rate down comment 11
georgi.benevolenet
преди 10 години
При Сорос в ЦЕУ ни преподаваха преди кризата как се правят финансови кризи и картели. Участваха евродепутати (Бокрош), финансови министри на Полша, Унгария (Ростовски). После открих, че всички имаме неволни импланти за контрол на съзнанието на мрежата на Телеком Австрия и така е с много политици и основни бизнесмени в България от няколко години. Истината е, че зад всичко е ЕК и ЕЦБ с търговските им банки. После рабитих в БНБ когато училите при Сорос и останалите организираха умишлено балон на фондов пазар, жилищен пазар за около 30 млрд лв което съсипа икономиката за това десетилетие. Проблемът е че хора като говерньорите на БНБ, Орещарски, Чобанов, Григор Стоевски, Кристина Карагьозова, Калин Христов, Стати Статев са организирана престъпност от търговските банки, телекомите и енергетиката с контрол на съзнанието, работил съм с тях, опитаха се да ме накиснат за кризата, даже ме отровиха когато разкрих тези факти. До къде очаквате да ви доведът морално деградирали, корумпирани, контроли
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 5 rate down comment 13
Internet
преди 10 години
Тази школа е като българският университет в МонтанаСъществувасамонапаритена ЦРУ и на Държавиня департамент ииматолкова авторитет, колкото Буш бе американски ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 8 rate down comment 5
SSIW
преди 10 години
" ... че ако не е политика има някаква друга сделка ..."-------------------------Е как да не е политика: отива на работа в институция, която води битка на идеологическия фронт с цел да докаже, че американските интереси и интересите на определен банков картел са най-правилните интереси, които могат да съществуват на Земята.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 13 rate down comment 20
Mavi Goz
преди 10 години
Ама разбира се! Човекът си има и квалификация и качества! То и д-р Менгеле е бил брилянтен лекар и е оставил много ценни изследвания за поколенията! Хаха!Да, в Русия мърдат доста финансирани по тъмни пътища организации, които имат една единствена цел да я вкарат в правия път, сиреч като нас! Според англосаксонската доктрина славянството няма право на самостоятелна държавност и икономическа независимост. Предполага се, че Дянков на това ще учи младите руски школници, жадни за неговите знания и опит. И там има достатъчно слънчогледи, вперили очи в държавата-слънце САЩ! Хаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 25 rate down comment 14
STRAHO
преди 10 години
Да не търсим под вола теле! Просто е способен и хората го ценят. Той не е единствения Българин, реализиран успешно на запад след като е бил отхвърлен у нас. Случва се, както с интелигенцията ни, така и с мениджъри на средно и ниско ниво, с обикновени специалисти и работници За да се оцени един умен човек, трябва и оценяващия да разполага с умствени способности! Типично за нашите ***, е да отхвърлят умните и способни хора, ако не обслужват интересите на върхушката им. Това са първични хора които съвсем естествено генерират посредственост. Само така могат да имат власт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 8 rate down comment 9
bgMan
преди 10 години
Това наистина звучи като първоаприлска шега, но понеже не е, означава че ако не е политика има някаква друга сделка под повърхността на това назначение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 9 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
щом все още взаимственноста е налице, значи взаимоотношенията не са приключили...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 25 rate down comment 7
STRAHO
преди 10 години
И какво ако Сорос /не твърдя че е така! Ти го твърдиш!/ го ползва за свои цели? Ами всеки умен човек или народ би ползвал качествени и успяващи хора! А ние ще си ползваме световно известния Чобанов! ...ще падна от смях!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още