IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Топлофикация-София”: Сметките за парно през декември са със 17% по-ниски

Проверява се всяка жалба на клиентите на дружеството, заяви изпълнителният директор Стоян Цветанов

10:45 | 29.01.14 г.
„Топлофикация-София”: Сметките за парно през декември са със 17% по-ниски

Сметките за парно през отминалия декември са със 17% по-ниски в сравнение със същия месец на 2012 година, изчислени средностатистически, каза изпълнителният директор на „Топлофикация - София” Стоян Цветанов пред bTV. По думите му 74% от сметките през декември са до 150 лв. и „няма как да вървим срещу цифрите”.

Припомняме, че от няколко дни столичното дружество търпи критики за високите декемврийските сметки, включително от Министерството на икономиката и енергетиката. Предстои Столичният общински съвет да обсъди нов модел за управлението на компанията -  радикална модернизация и ново ръководство, каза вчера председателят на съвета Елен Герджиков.

Стоян Цветанов уточни, че през последния месец на миналата година има само 29 жалби, при клиенти - общо 431 хил. домакинства. Все пак Цветанов увери, че всяка жалба се проверява, тъй като в последните три години компанията „инвестира в доверие”.

От вчера Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) извършва проверка на "Топлофикация София" за сметките за топлоенергия.

По повод коментари в медиите за заплатата му Цветанов показа фиша си и заяви, че възнаграждението му варира между 2600 и 3000 лева на месец. Той уточни, че служителите – 2400 души, получават общо 9% от общия оборот на дружеството, което било нормално за подобно дружество.

„Нямам от какво да се притеснявам. Знам, че това е за голяма част от пенсионерите е много, но моята отговорност е голяма - аз се подписвам под 650 милиона лева всяка година”, каза той. Според Цветанов заплатите на предшествениците му са били два пъти по-високи.

Запитан дали е наясно какво смята Столична община да прави в дружеството, изпълнителният директор отговори, че работи заедно с общинските съветници. Трябва да бъде намерено решение във връзка с натрупаните от дружеството задължения през изминалите години, допълни  Цветанов.

Той каза още, че няма как в блоковете с парно да се избегне таксата за сградна инсталация, защото законодателството е такова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още