IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: България няма да е разменна монета в отношенията между Русия и Запада

В Брюксел премиерът изрази очакване европейските лидери да защитават интересите и на България в разговорите между Русия и ЕС

10:50 | 04.12.14 г.
<p>
	Снимка: БТА</p>

Снимка: БТА

България няма да позволи да бъде използвана като разменна монета в отношенията между Русия и Запада, е заявил премиерът Бойко Борисов по време на среща с председателя на Комисията по външни работи на Европейския парламент Елмар Брок в Брюксел снощи, съобщиха от пресцентъра на кабинета.

Основна тема на разговора им е била ситуацията около проекта „Южен поток“.

Борисов е заявил, че България винаги е подкрепяла реализацията на газопровода, но единствено при стриктното спазване на всички изисквания на европейското и на българското законодателство.

„Очаквам европейските лидери да защитават интересите и на България в процеса на разговорите между Русия и Европейския съюз“, е коментирал още Борисов по време на срещата.

На 1 декември руският президент Владимир Путин обяви, че слага край на проекта „Южен поток“, защото не е получил разрешение от България за строителството му и дори постави под въпрос суверенитета на страната ни.

Днес предстои министър-председателят Бойко Борисов да проведе срещи с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, с председателя на Европейския съвет Доналд Туск и с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц. По време на визитата си в Брюксел премиерът Борисов ще се срещне и с председателя на ЕНП Жозеф Дол.

Темата за "Южен поток" може да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още