IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Митов: Има много митология около ТТИП

Не се преговоря нито за ГМО-продукти, нито за добив на шистов газ, категоричен е външният министър

11:35 | 18.07.15 г. 13
Митов: Има много митология около ТТИП

Има много митология и дори откровени лъжи около Споразумението за свободна търговия между Европейския съюз и САЩ (ТТИП), коментира пред БНР външният министър Даниел Митов. Той беше на тридневно работно посещение във Вашингтон и отчете интерес към България отвъд Океана.

Митов уточни, че текстовете на споразумението още не са готови, но е категоричен, че не се преговаря нито за ГМО-продуктите, нито за проучване и добив на шистов газ. Той допълни смята, че няма причини за притеснения, а поводи за дебати, за обширен разговор, защото преговорите продължават. 

„Ще призова всички, които имат отношение и са компетентни по въпроса, да споделят това свое отношение публично, за да се разбият някои лъжи и митологии”, каза още Митов.

На въпрос доколко се смята, че у нас има опасност от ислямска пропаганда, министърът на външните работи Даниел Митов  определи като много положителен факт, че няма информация за нито един български граждани, който да е, в числото на така наречените чуждестранни бойци на страната на която и да е терористична организация.

Външният министър обясни, че продължаваме сътрудничеството с всички партньори и съюзници, за да бъдат пресечени всички възможни рискове.

„Във всеки един момент, преди лятната ваканция, очакваме в парламента да влязат всички промени, свързани с криминализиране на участието на български граждани в "Ислямска държава" или други терористични организации”, заяви външният министър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 18 rate down comment 4
tisia
преди 8 години
.....че какво друго да каже,не е предател,нали?Ще брани интересите на САЩ с всички сили!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още