IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фермери ще получат 11,7 млн. лева евросубсидии заради срива в цената на млякото

Помощта е разпределена в четири схеми

12:52 | 29.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Фермери ще получат 11,7 млн. лева евросубсидии заради срива в цената на млякото

Фермерите от  сектор „Животновъдство“ ще получат допълнителна помощ от ЕС заради кризата на пазара на мляко на Стария контитент. Помощта от 11,7 млн. лв. е разпределена в четири схеми, приети на заседание на Управителния съвет на Държавен фонд „Земеделие“.

За фермерите, отглеждащи крави, помощта е на обща стойност 9,9 млн. лв., като те ще бъдат подкрепени в две схеми.  Първата е за подпомагане на база реализирани и декларирани от изкупвачите и производителите на краве мляко доставки или директни продажби на мляко през квотния период 2014/2015 г. Тази схема е с бюджет от над 5,4 млн. лв.

Втората схема е за подпомагане на брой млечни крави в стопанство. По нея се разпределя финансов ресурс в размер на 4,4 млн. лв.

Стопаните, оглеждащи овце-майки или кози-майки, ще получат подпомагане по схема за отглеждането на тези животни, която е с бюджет от 1,5 млн. лв.

Четвъртата схема е за подпомагане на брой биволици в стопанството с бюджет над 283 хил. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още