IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Банките, бюджетът, дългът и новият председател на КФН на фокус през седмицата

Спестяванията, кредитите, лихвените проценти и бизнес климатът също приковават вниманието в последните работни дни на юли

09:24 | 25.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Банките, бюджетът, дългът и новият председател на КФН на фокус през седмицата

Финансовите резултати на банките, изпълнението на държавния бюджет, изборът на председател на Комисията за финансов надзор, спестяванията и кредитите и лихвите по тях на фокус през последната работна седмица на юли.

В понеделник (25 юли) Българската народна банка (БНБ) ще публикува паричната статистика за юни, от която ще разберем повече за депозитите, кредитите и лошите заеми в банковата система.

Във вторник (26 юли) на заседание на Комисията по бюджет и финанси ще бъде изслушан единственият кандидат за председател на Комисията за финансов надзор – настоящият заместник-министър на финансите Карина Караиванова-Ганозова. На практика парламентът трябва да даде своя глас за нея до края на седмицата, с което регулаторът ще има нов ръководител до края на юли.

Във вторник общо събрание имат акционерите на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ.

В сряда (27 юли) БНБ ще изнесе лихвената статистика. От нея ще научим повече за движението на лихвените проценти по кредитите и депозитите през юни.

Националният статистически институт (НСИ) ще представи информация за пътуванията на българи в чужбина и посещенията на чужденци в България през юни.

За този ден са насрочени общите събрания на акционерите на Химимпорт АД и Явор АД, както и на облигационерите на ХипоКредит АД . Очаква се акционерите на Химимпорт АД да гласуват първия дивидент по обикновените акции в публичната история на компанията.

В четвъртък (28 юли) НСИ ще публикува данни за бизнес климата през юли, а БНБ – за брутния външен дълг през май.

В петък (29 юли) от централната банка очакваме финансовите резултати на банковата система през юли и първото полугодие.

Министерството на финансите ще публикува информация за състоянието на държавния бюджет към края на юни и ще даде прогнози за изпълнението за периода януари-юли. От финансовото министерство също така очакваме информация за държавния дълг през юни.

В последния работен ден от месеца НСИ ще оповести данните за производството и доставките на енергийни продукти през май, за цените на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността през юни.

Ще има и годишни данни за обслужените пътници и обработените товари на летищата и натоварените и разтоварените товари в речните и в морските пристанища по направления през 2015 г.

В петък Метизи АД има общо събрание, а 29 юли е датата на аукциона за неизползваните права от увеличението на капитала на Капман Грийн Енерджи Фонд АД.

1 август, събота, е крайната дата за търговия с права от увеличението на капитала на Арко Фонд за Недвижими Имоти АДСИЦ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:51 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още