IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ремонтът на столичния бул. "Витоша" скоро трябва да приключи

Общината проверява строителните фирми ежедневно, заяви Йорданка Фандъкова

13:26 | 01.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Ремонтът на бул. "Витоша" - от бул. "България" до Южния парк с дължина 1,8 км, ще приключи в средата на август. Реконструкцията е на стойност 2,9 млн. лв., осигурени от от бюджета на Столичната община. Това каза днес при проверката на обекта кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА. 

Първият етап на ремонта на бул. "Витоша" - от бул. "Патриарх Евтимий" до бул. "България", приключи миналата година.
Кметът припомни на строителната фирма, че ако обектът не бъде готов в срок, неустойките ще бъдат сериозни.

Санкцията за всеки ден забавяне е 30 хил. лв.  Фандъкова посочи още, че по бул. "Витоша" се подменя асфалтовата настилка, трамвайните релси, поставено е ново осветление, тротоарите се обновяват, ще бъде обособена и велоалея.

Що се отнася до останалите ремонти в столицата, кметът заяви, че навсякъде се работи усилено, а обектите се проверяват ежедневно.

На първия участък на ул. "Богатица" вече е поставен асфалт, но кметът има забележки по опазването на чистотата.
"Работи се с удължено работно време и след след като обектът бъде готов, фирмата трябва добре да почисти, включително и околните улици. Цялостният ремонт на ул. "Богатица" ще приключи през ноември", съобщи Фандъкова.

Работи се усилено и по бул. "Владимир Вазов", където се търси начин да бъде направена велоалея, която да се свързва с тази на бул. "Ботевградско шосе" и да бъде част от цялостната велоалейна мрежа на София. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още