IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Реформаторският блок застава зад Трайчо Трайков

Кандидат за вицепрезидент ще е ген. Съби Събев

14:35 | 08.09.16 г. 14
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Трайчо Трайков. <em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Трайчо Трайков. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Трайчо Трайков ще е кандидатът на Реформаторския блок за президент. Кандидат за вицепрезидент ще е ген. Съби Събев. Това реши Изпълнителният съвет на РБ.

"Имаме бял дим", обяви решението Иван Иванов след неколкодневен раздор между партиите в блока.

Преди обаче да се стигне до този консенсус в РБ бяха разделени по въпроса кой да бъде кандидатът на коалицията за президент.

СДС обяви, че остава зад Гроздан Караджов /Граждански съвет/, както препотвърди вчера в решението си НИС на формацията. 

"Идвам с нагласа да постигнем консенсус, ако ДБГ не бяха сложили, така да го наречем, запор върху Гроздан Караджов, който е най-успешната кандидатура, отдавна щяхме да имаме кандидат", посочи пред медиите лидерът на СДС Божидар Лукарски. Но уточни, че ако всички днес в ИС гласуват за Трайков, неговата партия няма да се разцепи от колектива, няма да разцепи и РБ.

Караджов, посочи още Божидар Лукарски, излиза и в анкетите в ДСБ и на СДС с по-добра подкрепа от бившия енергиен министър. И при положение че всички други колеги, освен ДБГ, твърдят, че подкрепят Караджов, мисля, че можем да постигнем един евентуален консенсус върху тази кандидатура, подчерта той.

"Идваме с една точка от дневния ред - утвърждаване на кандидатурата на Трайков, така, както е предложена от председателите на партиите", каза на свой ред Радан Кънев, лидер на ДСБ. Той напомни, че неговата формация дори не е номинирала свой избраник, за да улеснят процеса по избор на общ кандидат.

"Има решение на Председателския съвет, Трайчо Трайков е по-добър, защото успя да обедини председатели на партии миналата седмица", коментира още Кънев.

На влизане в централата на СДС лидерът на ДБГ Меглена Кунева отказа изявление.

Четете още политически новини в Dnes.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:18 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 9 rate down comment 3
misanthrope
преди 7 години
И какво сега? Елегантно подметнахме лaйнoтo между редовете - колко е честен той си знае , ей така лекинко и вече сме доволни. Дали е честен не знам, но е доказал, че е принципен, и има акъл.Има си позиция и мнение си ги отстоява, не е ветропоказател за службица. Дали има шанс, не зная. За мен е важно, да има принципен кандидат, с десни възгледи, за когото да гласувам
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 6
bgMan
преди 7 години
Няма шанс ама защото е член на конкурентната масонска ложа. Иначе всеки умен българин може да бъде и кюпек когато реши да направи кариера в държавната администрация и политиката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 5
Hahoto
преди 7 години
Колко е честен само той си знае. Но определено няма излъчване на политик, не оратор, не може да увлича хората края себе си, говори тихо и свито, някак не му подхожда да е вожда на нашето изчезващо племе.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 6
Kel Hasan
преди 7 години
Трайчо няма шанс защото е честен човек! В *** успяват само кюпеците !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още