IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прокуратурата започва проверка заради блокадата на границата с Турция

Има данни за извършено престъпление против политическите права

12:11 | 30.03.17 г. 2
<p>
	Протестът на границата с Турция преди изборите. <em>Снимка: БТА</em></p>

Протестът на границата с Турция преди изборите. Снимка: БТА

Прокуратурата започва проверка след протестите на границата с Турция преди изборите.

До главния прокурор са постъпили множество сигнали, че на 24 март на ГКПП, по време на митинг, са извършени недопустими действия срещу български граждани и е извършен опит да им се попречи да упражнят избирателните си права в изборите за 44-тото Народно събрание, посочват от държавното обвинение.

Твърди се, че кандидати за народни представители и други лица са отправяли заплахи и са упражнили насилие, което е станало публично известно и чрез медиите.

Според сигналите са налице данни за извършено престъпление против политическите права на гражданите. Затова и главният прокурор Сотир Цацаров е изпратил всички сигнали на Софийската градска прокуратура (СГП) за извършване на проверка.

По време на проверката ще бъдат изискани от медиите всички записи и предавания, съдържащи кадри от поведението на лицата, срещу които са сигналите. Ще бъдат снети обяснения от граждани и полицаите.

Предвид данните за извършено престъпление от лица, ползващи се с имунитет, прокурорите ще направят лична проверка.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:49 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 1
Императорът
преди 7 години
А къде беше така наречената "прокуратура" и сам гнусният т.нар. "главен прокурор", когато бе регистрирана очевидно противоконституционната партия ДОСТ, очевидно управлявана и финансирана от една чужда държава?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
majnata
преди 7 години
Прокуратурата има планини от много по важни нетърпящи отлагане дела за разрешаване...правата на туркоидите най важни били ! Еееех , де си дедо Тодоре , да видиш как еВават мамата на България на парче !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още