IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Работим активно за популяризирането на България сред американските туристи

Американските туристи трябва да знаят, че България е сигурна туристическа дестинация, смята посланикът на САЩ у нас

18:37 | 22.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Механизми за насърчаване на пътуванията между България и САЩ и възможностите за инвестиции у нас са обсъдили на работна среща министърът на туризма Николина Ангелкова и Н. Пр. Ерик Рубин, посланик на САЩ в България, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Работим активно за популяризиране в САЩ на културно-историческия, СПА, морски, зимен и други видове туризъм, които могат да се практикуват у нас, е казала Ангелкова.

През последните месеци министерството е направило рекламна кампания в САЩ, при която са поставени билбордове, промотиращи българския туризъм. Паната са били разположени в Ню Йорк, Бостън, Вашингтон, Лос Анджелис и Лас Вегас, имало е и онлайн маркетингови дейности.

Добре е при рекламиране на България да се наблегне на природните й дадености, както и на възможностите за туризъм, свързани с нейното опознаване, например орнитоложки туризъм, е препоръчал Ерик Рубин. Той е отбелязал, че е нужно американските туристи да бъдат информирани, че България е сигурна туристическа дестинация.

Ангелкова е изразила убеждението си за връзката между туризма и киноиндустрията като начин за привличане на повече чуждестранни посетители. Двамата са били единодушни, че положителен ефект за туризма ще има привличането на все повече международни кинопродукции у нас. Министър Ангелкова е отбелязала, че страната вече има традиция в създаването на хитови ленти с участието на мегазвезди от Холивуд.

Двамата са коментирали, че възможността за откриване на директна авиолиния между България и САЩ ще даде тласък на развитието на туризма между двете страни.

Посещенията на чуждестранните туристи от САЩ от януари до октомври 2017 г. са близо 80 хил. и се отчита нарастване от 10 на сто в сравнение със същия период година по-рано. Приблизително такъв е броят на гостите за цялата минала година. Това поставя САЩ сред водещите пазари за входящ туризъм на България.

Пътуванията на българи към Америка също са нараснали през 10-те месеца на 2017 г. Близо 20 хил. са нашите сънародници, които са посетили страната зад океана и ръстът е от 19,5 на сто в сравнение със същия период година по-рано.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:10 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още