IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ИТН: Другите партии търсеха постове и влияние от нас

Никога не са искали споразумение с "Има такъв народ", заяви Виктория Василева

13:37 | 11.08.21 г. 6
<p>
	<em>Депутатът Виктория Василева чете декларация от името на ИТН. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Депутатът Виктория Василева чете декларация от името на ИТН. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Парламентарната група на „Има такъв народ“ (ИТН) прочете декларация в Народното събрание, в която представи как те са видели парламентаризма в България.

Припомняме, че днес депутатите трябваше да гласуват съставения от ИТН кабинет с кандидат за премиер Пламен Николов. След отказ от „Демократична България“ и ИБГНИ да ги подкрепят и поставеното условие от БСП за смяна на кандидата за вътрешен министър от ИТН решиха да спрат планираното гласуване, което е прецедент в парламентарната практика в България.

„Парламентаризмът се изразява в това едно да говорят на среща с парламентарната ни група, друго да говорят пред медиите, трето да говорят пред групите си. Парламентаризмът се изразява в репликата: "Дайте му нещо на Христо, пък после няма да го изпълним“. Това заяви в парламента депутатът Виктория Василева от ИТН, предаде БГНЕС.

"Парламентаризмът се свежда до: "Моля ви, направете правителство, защото в следващия парламент няма да влезем“.

Парламентаризмът е реплика от типа „махнете този, сложете който и да е, само не този", посочи тя.

По думите ѝ това е парламентаризмът на другите, но не и техният.

"За тях е нахалство, че предложихме правителство с 65 народни представители", заяви Василева и попита дали не е било нахалство от тяхна страна, когато в рамките на 45-ия парламент са ги умолявали да направят правителство, защото са се страхували от избори.

"Твърдят, че говорим нагло и безцеремонно. Не, ние просто сме честни и истински. Не се крием зад лицемерни усмивки и кухи фрази", заяви тя и подчерта, че те, за разлика от другите, не си уреждат предварителното договаряне на "порциите", като си шушукат по ъглите на НС.

Василева каза, че никога не са търсили разговор с тях за политики и това се е доказало с формалното участие в срещи на експертни групи, с което реално са целели път за постове и влияние и провеждането на другия разговор - кои министерства ще получат и кои регулаторни органи ще овладеят.

"Не го получиха. И няма да го получат от ИТН. Това ги доведе до лудост. Никога не са искали споразумение с ИТН. Доказаха го всички с взаимно изключващите се изисквания, които поставиха", добави още тя.

Василева коментира, че ако за другите това е политиката, то в такъв случай да не ги броят.

"Ние ще си останем хора, които виждат, чуват и най-важното, си държат на думата", подчерта Василева, която е и зам.-председател на групата на ИТН.

Василева каза, че са били подложени на безпрецедентни атаки и натиск, но това ги е направило още по-единни и силни и беше категорична, че „тези, които са целели да ги омаскарят, са се омаскарили сами“. Тя добави, че е дошло време някой да изхвърли боклука.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 0 rate down comment 1
многодобре
преди 2 години
https://frognews.bg/***/martin-karbovski-isteriiata-sreshtu-slavi-borisov.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 0 rate down comment 2
IMRO
преди 2 години
Това, което човек говори за другите, обикновено отразява неговия собствен начин на мислене. Така че, като говорите за лапачки, порции и не знам какво, описвате собствените си цели, не нечии други
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 1
Ernan Kortes
преди 2 години
Никой не е търсил нищо от вас ,та Вие дори нямате нормално име на партията си ..Що за човек трябва да си за да си кръстиш партията "Има такъв народ "?Това важи и за другите капацитети от "Изправи се ....и така нататък "..Показахте си простотията и това че реално нямате професионален екип ,който предварително да е сформиран управление на държава и правене на политика не се случват на парче и от днес за утре все едно сме на улицата ..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 3
Един Българин
преди 2 години
https://***.youtube.com/watch?v=qBYeLKzWGvQ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 2
Един Българин
преди 2 години
Ще се разплача...как може да пречите на "истинските" и "честните"? Те сами са си редили кабинет от полсушници на сарая, а вие да не им го гласувате...Щом дори и Мая и Дончева (продажни сестри Галеви/Ванковки 1) не гласуват за вас значи сте наистина МНОГО ЗЛЕ.Дайте нещо на Христо (като да махнем Гешев), пък после няма да му го дадем. Явно това е вашата "чест"! Вижте се в НЛО от 1996-та само дето Пламен дори и *** не може да изхвърли, та се налага него да изхвърлим.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 1
vzhekoff
преди 2 години
Разбира се, че ще искат постове и влияние, това е смисълът на политиката ! Вие какво искате - с 65 гласа да управлявате държавата сами ? Това вашето е нахалство, освен че е и некомпетентност. Прости чалгари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още