IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кой кой е в бъдещия коалиционен кабинет?

В понеделник съставът на правителството ще бъде гласуван от Народното събрание

14:02 | 11.12.21 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Гроздан Караджов е номиниран за вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството от квотата на "Има такъв народ".

Гроздан Гроздан

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Гроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 г. в Стара Загора. Завършва Първа английска езикова гимназия в София. Завършил е право в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Председател на Независимото студентско дружество в Юридическия факултет на Софийския университет и съпредседател на Федерацията на независимите студентски дружества. 

В периода от 1996 г. до 2011 г. Гроздан Караджов е главен секретар на Комитета по пощи и далекосъобщения, главен секретар на Министерство на транспорта и съобщенията и председател на Съвета на директорите на Българската телекомуникационна компания. От 1998 г. до 2003 г. е член на Надзорния съвет на Българска пощенска банка и член на Съвета на директорите на компанията "Рила солюшънс". От юли 2002 г. до 12 май 2004 г. е изпълнителен директор на фондация "Демокрация". През 2012 г. е съучредител на фондация "Светът на Мария".

Депутат в 43-ото Народно събрание /2014-2017/ от коалиция "Реформаторски блок". От 27 ноември 2014 г. до 11 декември 2015 г. е председател на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения в 43-ото Народно събрание и член на комисията до края на мандата на парламента. Бил е член на Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите /4 март 2015-26 януари 2017/ .
През 2017 г. е съосновател на сдружение "Граждански съвет" и е председател на Управителния съвет на сдружението и понастоящем.

Теодора Генчовска е номинирана за министър на външните работи от квотата на "Има такъв народ".

Теодора Теодора

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Теодора Генчовска е експерт по отбрана и въоръжени сили. Възпитаник е на Военната академия в София и има допълнителни квалификации в Германия, Великобритания, Италия и САЩ.

Професионалната й кариера започва в Генералния щаб на Българската армия. В професионално отношение преминава през всички нива, достигайки до началник отдел "НАТО и ЕС" в Министерството на отбраната, където основните й задължения включват изработка на експертни позиции и доклади за нуждите на политическото ръководство на ведомството. По време на кариерата си в министерството е била член на всички български делегации в последните срещи на високо равнище на НАТО в Турция, Уелс, Полша и Белгия.

Генчовска е била главен експерт към администрацията на президента Румен Радев. Като такава е част от екипа в координационното звено за организацията на шестата среща на високо равнище на инициативата "Три морета", проведена на 8 и 9 юли 2021 г. в София. В началото на август става известно, че е освободена от президента, без да бъдат обявени официално мотивите за това.

Теодора Генчовска е включена в двата проектокабинета на ИТН като министър на отбраната - първия, обявен от Слави Трифонов в деня след парламентарните избори на 11 юли 2021 г. с министър-председател Николай Василев и втория с министър-председател Пламен Николов.

Надежда Йорданова от "Демократична България" е номинирана за министър на правосъдието.

Надежда Надежда

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Надежда Йорданова е юрист с експертиза в областта на административното и търговското право, обществените поръчки и проекти, финансирани от ЕС и международни организации.

Тя е родена на 6 март 1973 г. в Кубрат. Завършва право в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Професионалния си път започва като секретар на Общинската избирателна комисия в Кубрат през 1995 г. От 1995 г. до 2005 г. е работила в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, като започва от експерт и достига до началник на дирекция "Правна".

През 2007 г. е вписана в Разградската адвокатска колегия. През 2014-2015 г. е била началник на политическия кабинет на министъра на правосъдието Христо Иванов в Министерство на правосъдието. Тя е съавтор на законопроектите за електронно гласуване и гласуване по пощата, предложени от "Демократична България" през 2018 г., както и на законопроекта за видеонаблюдение при преброяване на вота.

Надежда Йорданова е член на Изпълнителния съвет и на Националния съвет на партия "Да, България!". Тя е депутат от коалиция "Демократична България - обединение" ("Да, България!", ДСБ, "Зелено движение") в 45-ото, 46-ото и в 47-ото Народно събрание. Зам.-председател на парламентарната група на "Демократична България" в 45-ото и 46-ото Народно събрание. В 46-ото Народно събрание е била зам.-председател на Комисията по конституционни и правни въпроси, член на Временната комисия за изработване на Правилник за организацията и дейността на 46-ото Народно събрание, председател на Временна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно действията и бездействията на компетентните български органи във връзка с наложените на 2 юни 2021 г. санкции на български физически и юридически лица от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединените американски щати на основание Глобалния закон "Магнитски" за отговорност при нарушаване на човешки права (6 август-15 септември 2021).

Последна актуализация: 11:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 2
serafima
преди 2 години
Няма ли поне накой да иска да има за управляващи не калинки с измислени дипломи, а сериозни момчета???? ИЛ БОКО ВИ НАУЧИ на друг стандарт? Откога стана подигравателно, ако си завършил пълен курс във водещи в света университети? Николаниа Ангелкова се правеше на такъв възпитаник, но там не я знаеха в списъците си там и тя неохотно призна, че е била за 2 седмици, платени от баща й. Барни Ръбъл беше поне забавен. *** остана в историята, заедно с издигане авторитета на поцинкованите кофи.ХАЙДЕ да гоним истинското! Била съм в основни световни университети като специализант и после преподавател и ЗНАЯ МНОГО добре какво значи ДА ДИШАШ онзи въздух и израстваш там!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
redcretin
преди 2 години
Ясно се виждат както "харвардската" дружинка с реална дейност в София, така и вкопчените в постове и държавни позиции от години. Дупе да ви е яко!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още