IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БВП на Германия с ръст от 0,5% през третото тримесечие

Данните за второто тримесечие бяха коригирани до ръст от 0,3% спрямо първоначалната оценка от 0,1%

10:23 | 15.11.11 г.
БВП на Германия с ръст от 0,5% през третото тримесечие

По предварителни данни германската икономика е нараснала с 0,5% през третото тримесечие на сезонно изгладена база, осигурявайки продължение на „силния ръст“, започнал в началото на годината, съобщиха от германската Федерална статистическа служба, цитирана от MarketWatch.

Резултатите съвпаднаха с предварителните прогнози на анализаторите. Данните за второто тримесечие пък бяха коригирани до ръст от 0,3% в сравнение с предварително обявения ръст от 0,1%.

На годишно база германският брутен вътрешен продукт е нараснал с 2,5% през третото тримесечие, като за второто тримесечие корекцията е отново положителна - с 0,2 процентни пункта до ръст от 3%.

От статистическата служба уточняват, че корекцията за предходния тримесечен период идва от окончателните данни за разходите на домакинствата и инвестициите във физически капитал в машиностроенето, докато капиталообразуването в строителството леко се е понижило. 

Влиянието на съотношението между износа и вноса върху ръста за периода е „трудно измеримо“, твърдят от службата.

Окончателните данни за германския брутен вътрешен продукт през третото тримесечие ще бъдат публикувани на 24 ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още