IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спрягат вицепрезидент на Deutsche Bank за нов главен изпълнителен директор

По-късно днес ще има заседание на надзорния съвет на банката, на което се очаква да бъде взето решение Кристиан Севинг да поеме ръководния пост

14:52 | 08.04.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Кристиан Севинг, един от вицепрезидентите на германската Deutsche Bank може да стане новият главен изпълнителен директор на най-голямата германска банка, съобщи ДПА като се позова на свои източници.

По-късно днес ще има заседание на надзорния съвет на банката, на което може да бъде взето решение за смяната на сегашния главен изпълнителен директор Джон Крайън, посочва БТА.

Севинг в момента е ръководител на подразделението за банково обслужване на частни и юридически лица.Той е служител на компанията от 1989 година. 

От дни в общественото пространство се спекулира, че Крайън ще бъде отстранен на фона на нарастващото недоволство от продължаващите загуби на банката. Договорът му изтича през 2020 година.

През близо трите години на управлението му той не успя да съживи някога процъфтяващия бизнес на Deutsche Bank за търговия с ценни книжа. Само за миналата година загубата на банката възлиза на 735 милиона евро (904 милиона долара).

Късно снощи германската банка потвърди, че днес ще има заседание.

Наред с повишението на Севинг другият вицепрезидент на банката Маркус Шенк, който оглавява корпоративното и инвестиционно банкиране, вероятно скоро ще напусне компанията. Шенк също бе спряган за кандидат за поста главен изпълнителен директор.

Новината за готвеното назначение на Севинг потвърждават още източници на Ройтерс и Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още