IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

UniCredit и Societe Generale продължават да преговарят за сливане?

Според информация най-голямата банка в Италия работи с консултантската компания Rothschild по евентуално сливане с френския кредитор

17:29 | 24.08.18 г.
<p>
	Централата на УниКредит в Милано. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Централата на УниКредит в Милано. Снимка: Ройтерс

Преговорите между италианската UniCredit и френската Societe Generale за обвързване или сливане продължават. Това пише италианският бизнес всекидневник MF, цитиран от Ройтерс. 

Според новината, в която не е цитиран източник, най-голямата банка в Италия работи с консултантската компания Rothschild по евентуално сливане с френския кредитор.

И двете банки обаче се отказали коментар пред Ройтерс. Италианското издание дори посочва консултанта, с който работи UniCredit -  Даниел Боултън.

Боултън е бивш председател на Societe Generale, напуснал банката през 2009 г., след като я управлява в продължение на десетилетие, но се наложи да си тръгне след скандал заради нелоялни търговски практики.

От друга страна, главният изпълнителен директор на UniCredit Жан-Пиер Мустие е бивш мениджър в Societe Generale и неговото назначаване в италианката банка през 2016 г. разпали спекулациите за евентуално обединение между двете институции.

През юни Financial Times съобщи, че UniCredit обмисля да се слее с френската банка, посочвайки, че волатилната политическа ситуация в Италия дори е отложила графика за сделка.

Попитан по-рано през август относно потенциални придобивания, Мустие заяви, че планът на банката до 2019 г.  е фокусиран върху органичния растеж, но че след това може да се разгледа възможността за външен растеж.

„Европа се нуждае от силни общоевропейски банки и ние смятаме да бъдем такава институция“, коментира той. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още