IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кредиторите на Гърция искат още икономии

„Тройката“ е на мнение, че кабинетът на Самарас няма да изпълни заложените цели за данъчните приходи през настоящата година

11:59 | 21.01.13 г. 4
Автор - снимка
Редактор
Кредиторите на Гърция искат още икономии

Само ден след като Международният валутен фонд (МВФ) обяви, че ще настоява за още мерки за икономии в Гърция, към фонда се присъединиха и европейските власти, които съобщиха, че през следващите 6 месеца ще поставят още по-тежки условия на Атина, пише онлайн изданието greekreporter.com.

Кредиторите на южната ни съседка ще настояват за още съкращения на заплатите, увеличения на данъците и намаляване на пенсиите, което вероятно ще даде глътка въздух на германския канцлер Ангела Меркел покрай изборите наесен.

Въпреки че приватизацията в Гърция тръгна, както и работата по ограничаване укриването на данъци, МВФ посочи, че ще препоръча още икономии. Това обаче противоречи на обещанието, което премиерът на Гърция Андонис Самарас даде на гражданите миналия месец – че няма да има повече тежки мерки в замяна на спасителната помощ.

Това обаче не означава, че Атина не изпълнява заложените в спасителния план цели. В-к Kathimerini допуска, че поддържането на високо социално напрежение в страната има за цел да намали проблемите на Меркел по време на предизборната й кампания.

Анонимен представител на гръцкото финансово министерство обаче съобщава, че кредиторите на Гърция все още се опасяват заради изоставането на правителството в усилията му да пресече укриването на данъци.

„Тройката“ е на мнение, че кабинетът на Самарас няма да изпълни заложените цели за данъчните приходи през настоящата година. Кредиторите са недоволни и от бавния напредък на данъчните проверки, които започнаха през миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:54 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
vankata89
преди 11 години
Икономията майка на мизерията дано Гърците не икономисват като нас
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
pecan
преди 11 години
моето мнение е както и преди 2 години че най добрия вариант е никакви нови заеми и фалит на Гърция.поне за европейските данъкоплатци това е изхода.иначе след всяка една помощ реформите ще спират.не че са започнали.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 1
deant
преди 11 години
Браво, дайте им още, пък после чакайте да изпълнят обещанията. Честито на всички европейски данъкоплатци. Отново станаха за смях.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още