IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БВП на Украйна вероятно се е понижил с 3,3% през второто тримесечие

Очакваме икономиката да се свие с 6% през тази година, но ситуацията е динамична, заяви украински зам.-министър

21:44 | 28.08.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
БВП на Украйна вероятно се е понижил с 3,3% през второто тримесечие

Брутният вътрешен продукт на Украйна през първото полугодие вероятно е спаднал с 3,3% на годишна база, като спадът може да се ускори до 6% за годината, е заявил първият зам.-министър на икономическото развитие и търговията Анатолий Максиута, цитиран от Интерфакс. 

„Очакваме икономиката да се свие през тази година с 6%. Това сочат индикаторите към момента, но ситуацията е динамична и може да се промени към по-добро или по-лошо“, е казал той по време на брифинг в Киев.

В края на юли първоначалната оценка на местната статистика показа спад на БВП през второто тримесечие с 4,7% на годишна база след понижението с 1,1% през първото.

През миналата година икономиката на Украйна отчете нулев растеж, след като през 2012 г. бе забавила разширението си до 0,2% от ръст в размер на 5,2% през 2011 г.

Днес украинският президент Петро Порошенко обяви, че руски войски са навлезли в Украйна и отмени визитата си в Турция, като свика спешно извънредно заседание на Съвета за национална сигурност на Украйна.  

Тази вечер ще има и извънредно заседание на Съвета за сигурност на Организацията на обединените нации (ООН) заради ситуацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:27 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Achtung
преди 9 години
В статията и заглавието има малко противоречие:"БВП на Украйна вероятно се е понижил с 3,3% през второто тримесечие""Брутният вътрешен продукт на Украйна през първото полугодие вероятно е спаднал с 3,3%"Сега последно за полугодието ли става дума или за второто тримесечие?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
forexboy
преди 9 години
Няма да се пУашите бляды, Обонго ще ви го компенсира на 36-ти по икиндия....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още