IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин увери руснаците в стабилността на икономиката

Най-лошото вече е минало, а пълното възстановяване ще дойде до две години, заяви президентът

21:27 | 16.04.15 г. 23
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Путин увери руснаците в стабилността на икономиката

Владимир Путин се опита да вдъхне увереност на руския народ относно състоянието на икономиката, заплатите и пенсиите в своя годишен телефонен маратон днес, в знак, че Кремъл се опитва да насочи своето послание към страната след драматична година във външната политика, съобщава Financial Times.

За разлика от предишни разговори Путин посвети голяма част от първия час на икономиката, като обрисува в розово макроикономическата ситуация.

Макар да призна, че реалните заплати са паднали през последната година и че инфлацията е останала висока, той заяви, че неотдавнашното засилване на рублата и руския фондов пазар са признаци, че правителството прилага правилната икономическа политика. Путин заяви, че най-лошото от икономическата криза вече е минало и че икономиката ще постигне пълно възстановяване в рамките на две години.

"Експертите казват, че сме преминали пика на нашите проблеми... Ние извършихме корекции в курса на националната валута, никой не фалира, всичко работи", каза Путин. "Инфлацията се е повишила, безработицата се е увеличила малко - но не като в еврозоната." 

По време на конферентния разговор  бяха дадени повече въпроси от обичайното на членове на либералната опозиция в Москва, двама от които разпитваха Путин за убийството на опозиционния лидер Борис Немцов на метри от Кремъл по-рано тази година.

Путин нарече убийството "трагично и срамно", но каза, че не знае кой е бил мозъкът и заяви, че не знае дали службите за сигурност на Русия някога ще разберат кой е поръчал убийството.

Докато Путин говореше силите за сигурност нахлуха в московските офис на Open Russia, фондациятa за демокрация нa Михаил Ходорковски, като иззеха документи, компютри и други устройства.

Макар Путин да посвети по-голяма част от предаването на вътрешни проблеми, той засегна и  продължаващото противопоставяне между Русия и Запада, както и неотдавнашното насилие в Източна Украйна. Путин заяви, че Русия е направила всичко по силите си, за да подкрепи споразумението от Минск и да възстанови отношенията със Запада.

Президентът заяви, че Москва няма намерение да разширява границите си или да упражнява по-голямо влияние върху бившите съветски републики. "Искам да подчертая: ние не се стремим да възродим империята. Ние нямаме имперски амбиции ", каза Путин.

На въпрос на един от най-либералните членове на публиката дали руските войници присъстват в Източна Украйна, Путин отговори отрицателно. "Няма руски войски в Украйна" каза той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

20
rate up comment 0 rate down comment 0
Сините камъни
преди 9 години
Путин може и да е изобретателен, но Ти определено Не Си!Прочети си простотиите и се ЗаЗрами!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 2 rate down comment 0
Stefan--L
преди 9 години
Аз и тук съм добре смешнико защото получавам заплата от Руснаците а не от евро-българските заплати от 300 до 600лв с която мога да умра от глад! А ако се наложи ще отида с удоволствие и знам за какво ще работя а ти ще въртиш *** някъде из европа за жълти стинки
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 3 rate down comment 0
Stefan--L
преди 9 години
Абе *** тоя твоя ***.ru е точно на нашият кавал от България Николай Недялков на който е сайта ***.bg ! Ти къде видя в тоя сайт да пише търся общи работници за строеж в Москва? Аз лично често посещавам изложения на недвижи имоти в Москва и съм час с заплащането в Москва ! Що украйнците търсят работа в Москва а не в Европа знаеш ли ? Щото вемат три пъти по големи заплати *** ! Я погледни ***.de ili ***.co.uk да видим дали ще намериш работа повече от 250 евро ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 13 rate down comment 4
michaelis
преди 9 години
Ами не знам, питай господата от Сашш те са наясно с вдойните стандарти. Преди ми беше супер странно, как тоя Бен Гладен го търсиха под дърво и камик цялата армия на Сашш, а той през тва време интервюта за CNN давал ?!? Къде ги давал в пещера Nr. 8 а Араба Конак ли къде го намерили CNN, а US NAVY не могли или не са гледали CNN *** нешо голема разминавка ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 6 rate down comment 5
ДХДО
преди 9 години
Едно нещо тр да му се признае : безкрайно изобретателен е в коварството си . Всеки клип е сниман под такъв ъгъл, че по никакъв начин да не можеш да се ориентираш за цвета на очите му...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 14 rate down comment 2
michaelis
преди 9 години
е има си хас да не е *** е оня с маската, той не спи, а само ходи да ги коли там и да си прай PR в youtubata ...... виж там през маската дали му синеят очите .... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 12 rate down comment 11
ДХДО
преди 9 години
BTW, не ти ли прави впечатление, че на клипчетата, които се завъртяха в тубата и в медиите с екзекуции на пленници на минИДИЛ, убиеца е неизменно с маска?! Питам аз, кой може да се крие зад маската - смятам, че отговора е съвсем очевиден !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 12 rate down comment 20
ДХДО
преди 9 години
... а в окраината дето през ден трепят опозиционни политици и журналисти - мълчание.Не пшат, защото това не е никаква новина ! Това (убийствата на екс депутата О.Калашников и опозиционния журналист О. Бузин) не му е нито първото, нито ще му е последното пъклено зверство на пютин, ако трябва да отразяват всеки разстрел, направен по поръчка на кремълския сатрап, журналята ше трее да си пълнят изданията единствено с новини за неговите геройства.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 9 rate down comment 11
Стоян Петров
преди 9 години
Stefan--L ти наистина си смешен! Правиш ни на *** с някакви узбеки общаци, получаващи 2000$ на месец. И понеже не сме ***, влизаме в сайта ***.ru и виждаме заплати- о чудо от 350 до 700$. Много рядко по-високи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 22 rate down comment 9
0pk
преди 9 години
Ем стабилна им е икономиката, хората работят и произвеждат. Не са излезли на улиците гладни да се бият за хляб, както става в кандидат демократичните държави. Е намалиха малко черния хайвер и шампанското, но може и без него. Важното е да се борят с двойните стандарти.Е оня ден американския боинг без прословутия трансподер летял край границите на рашките, що не пишете за това? За аналогичния случай чак в брюксела говореха. За убийството на Немцов 100 статии написахте, а в окраината дето през ден трепят опозиционни политици и журналисти - мълчание. Това прави впечатление господа демократи. Лошо впечатление.И дреме ми на мене, че Путин казал за неговата икономика. Кога нашия ще излезе и ще каже че нещо полезно е свършено. Само заеми теглят и ги усвояват. Да ти еа демократите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още