IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ципрас контрира ултиматума на кредиторите

Гърция изпрати изчерпателен план за реформи, заяви гръцкият премиер

13:47 | 02.06.15 г. 37
Автор - снимка
Създател
Ципрас контрира ултиматума на кредиторите

Ново развитие в спора за гръцката дългова криза. По данни на правителството в Атина то е изпратило през изминалата нощ на своите кредитори изчерпателно предложение за реформи.

„През изминалата нощ пратихме изчерпателен план“, заяви гръцкият премиер Алексис Ципрас след края на правителственото заседание в Атина. Същевременно той призова европейските лидери да приемат плана, за да бъде сключено дългоочакваното споразумение, предаде Ройтерс.

„Ние представихме реалистичен план за излизане на Гърция от кризата. Реалистичен план, чието приемане от институциите, нашите кредитори и наши партньори в Европа, ще отбележи края на сценария за разделение в Европа", заяви пред журналисти Ципрас.

"Ние не очакваме от тях да представят предложение, Гърция представя план - сега е ясно, че решението дали те искат да приемат реалността... решението остава в политическото  ръководство на Европа".

По този начин Ципрас прехвърли отново отговорността за нерешавания от месеци спор към кредиторите. Според различни спекулации в медиите след среднощната среща в Берлин между германския канцлер Ангела Меркел, френския президент Франсоа Оланд, председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, управляващия директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард и президента на Европейската централна банка Марио Драги, кредиторите са дали „последно предложение“ към Атина, за да помогнат за постигането на пробив в блокираните преговори. Според изявление на германския правителствен говорител всички участници в срещата в Берлин се обещали да работят много интензивно за намиране на решение за Гърция. 

По-рано гръцкото правителство отхвърли решително предложението от Берлин. Правителството няма „да приема каквито и да е било ултиматуми и натиск“ от кредиторите, заяви в Twitter вицепремиерът Янис Драгасакис. Гръцкото общество и икономика не можели да понесат нови тежки мерки, пояснява вицепремиерът в друг туит. 

Всичко по темата четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

16
rate up comment 28 rate down comment 13
Mavi Goz
преди 8 години
А случайно да знаеш, Европа дали се опитва да накара французите да разберат такива прости капиталистически аксиоми, или Франция е под друга юрисдикция? Щото вече за трети път им отлагат мерките по дефицита и дълговете... ? Италия май и тя е там, ама и за нея щом има грешка, има и прошка. Само за гадните, мързеливи, нагли и алчни маляки ще дращиме и дрищиме и ще показваме планини от мускули и принципи...Хубавото за гърците е, че са замезили с един половин трилион, от който някаква съществена част е някъде под дюшеците им. За приелите позата на "кредитори" има и нещо хубаво, и нещо лошо. Хубавото е, че това, което не е под гръцките дюшеци, е под техните дюшеци. Лошото е, че купонът свърши, но знае ли човек...? За вас обаче е само лошо и то е, че ще си останете с дрищенето и дращенето в една маргинална, изчезваща сянка на бивша държава, в която поне можете да си избирате кой да ви управлява - Бойко Борисов или Бойко Борисов.Но така е при капитализма - един умира, друг му го навира!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 13 rate down comment 4
misanthrope
преди 8 години
О, прости ни че не можем да смелим огромното количество информация. Полека, тъпички сме ко да праиш :D:D:D:D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 9 rate down comment 12
Атанасио
преди 8 години
Може би имам малко вина ,че давам много информация за която се изисква време за разбиране ,осмисляне ''Според отдела за икономика и социални дейности на ООН, правителствата трябва да инвестират 3% от световния БВП годишно, което е около 1,2 трилиона паунда през 2010 г., в продължение на 40 години. За да се избегнат катастрофите'' - http://***.greentech.bg/archives/21201Доклада е грешен защото свършва петрола и съм обяснил подробно опирайки се на изказванията на бивши директори на ОПЕК ,ШЕЛ и директор на енергиен отдел в ЦРУ - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1431029987175231Идеята ми е забрана на офшорки и т.н. регулации и данък лукс - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1442612112683685с цел 6% бюдж.излишъци които се инвестират в точно определени неща https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1436573383287558
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 33 rate down comment 5
bertram
преди 8 години
Крайноляв *** прави десни реформи....изхода е само един.... = трагедия.Лихвата ако ще -1% да им я направят с тази икономика и администрация нямат начин да платят дълга без да взимат нов дълг...демек никак. С такава разглезена, а в момента стагнираща икономика те не могат пари за пенсии и заплати да съберт.. камо ли за инфраструктура, развитие и плащане на стари сметки....само се чудя костюмарите от ЕС защо продължават да лъжат, че нещата са поправими и оставят въздух на крайнолеви елементи да се правят на спасители на народа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 7 rate down comment 10
Атанасио
преди 8 години
В 1975 г. Общото събрание на ООН гласува резолюция 3379 (предложена от 25 страни, между които Афганистан, Куба, Египет, Оман, Катар и др. и гласувана освен с тях с още 72 гласа "за" - между които СССР, България, всички страни от социалистическия лагер, Либия, Китай, Албания, Катар, Оман и др., 35 "против" - между които западноевропейските страни, Австралия, САЩ, и др, 32 "въздържал се" - между които Япония, Чили, Перу, Сингапур и др.), която осъжда ционизма като форма на расизъм и расова дискриминация. - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BCЗАЩО ПРОСТО НЕ ПОЧЕТЕТЕ МАЛКО И ПОМИСЛИТЕ Американски данъкоплатци заведоха иск за 43 трилиона долара срещу банкстерите - http://snaiper-bg.net/2012/10/nevizhdano-amerikanski-dana-koplattsi-zavedoha-isk-za-43-triliona-dolara-sreshtu-banksterite/#ixzz2bGEVzS8J ЕТО ОРИГИНАЛНИТЕ САЙТОВЕ - http://spire-law.com/in-the-news/за децата - http://edition.cnn.com/2012/10/25/us/new-york-nanny-deaths/index.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 16 rate down comment 2
misanthrope
преди 8 години
Бе то всеки има малко или повече объркани представи (Танас повече) ама много продуктивен стана. Съветва БНБ и НАСА и ЦРУ, цитира капацитети, пише студии във сурат тефтера че и ги поства тук :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 9 rate down comment 1
misanthrope
преди 8 години
Май си объркАл рейса ( адресата) на отговора :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 7 rate down comment 8
studioaa
преди 8 години
Пич забравил си си хапчетата днес, такова нещо ционизъм не съществува никъде другаде освен бълнуванията на "професор" Красимир Иванджийски, авторът на "Строго секретно", а той е много надежден източник нали? Много добре би било ако ако престанеш с клозетните конспирации.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 23 rate down comment 4
finvest
преди 8 години
Той Танас има доста объркани представи, меко казано, възгледите му са противоречиви. Ами аз съм за бой - посегнах да му ударя един минус на глупостите, пък без да искам чукнах плюса, господ да ми прости....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 38 rate down comment 3
misanthrope
преди 8 години
Ей Танасе, много нещо си описал бе! Ще издадеш повече фундаментални трудове от проф. Вучков. Него що не го цитираш, гледам направо ти е като духовен баща
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още