IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сърбия премахна митата за млякото, млечните продукти и свинското месо от ЕС

Правителството въведе митата през 2015 г., за да предотврати сътресения на пазара

20:01 | 30.12.16 г. 3
<p>
	Снимка: Pixabay</p>

Снимка: Pixabay

Правителството на Сърбия премахна митата за внасяните от страни от Европейския съюз мляко, млечни продукти и свинското месо, съобщи белградската агенция Бета.

Облагането на вноса на свинско, както и на млечни продукти като сметана и кашкавал от ЕС е било премахнато на 29 декември, докато за живи прасета до 50 кг митата ще бъдат отменени на 31 декември.

Правителството на Сърбия въведе митата през 2015 г., за да предотврати сътресения на пазара, а решението за премахване на митата е взето в контекста на премахването на квотите за производство на мляко в ЕС и руската забрана на вноса на селскостопански продукти от ЕС, която създаде излишък на европейския пазар.

Вносните такси за мляко възлизаха на 10 до 20 динара за литър мляко. Европейският съюз няколко пъти призовава Сърбия да отмени тези мерки с оценката, че те противоречат на Споразумението за стабилизиране и асоцииране.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:15 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
nobel
преди 7 години
При сърбите всичко все още си е истинско и сега българите ходим до Димитровград да пазаруваме. Преди 30 години беше точно обратното. Сега при тях храната е по-евтина и много по-добра
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
majnata
преди 7 години
Ше им излезнат грешни сметките , ако си мислят че сърбите ше се юрнат на 10 годишното ирландско месо ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
nobel
преди 7 години
Европейският съюз няколко пъти призовава Сърбия да отмени тези мерки с оценката, че те противоречат на Споразумението за стабилизиране и асоцииране.---------------------------------------------Знаех си аз, че не се е минало без дългата и костелива ръка на ЕС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още