IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай вярва в европейската валута и е готов за инвестиции

Италия вече потвърди, че преговаря с Китай за продажба на италиански дълг

15:39 | 13.09.11 г. 3
Китай вярва в европейската валута и е готов за инвестиции

Китай вярва в перспективите пред европейската икономика и е готов да увеличи инвестициите си в активи, емитирани в евро, заяви говорителка на китайското министерство на външните работи, цитирана от ИТАР-ТАСС.

"Китай вярва в перспективите пред европейската икономика и европейската валута и подкрепя Европейския съюз в усилията му за разрешаване на дълговата криза“, каза тя в отговор на питане за възможността за закупуване на италиански дългови книжа от Китай.

Активите, емитирани в евро, ще продължават да бъдат все по-важно направление за китайските инвестиции, отбеляза тя.

Говорителката отказа да коментира възможността за ново закупуване на държавни ценни книжа на която и да било европейска държава.

Тя отбеляза, че разрешаването на европейския дългов проблем е нужно за постигане на макроикономическа стабилност и преход към устойчиво икономическо развитие в света и подчерта важността на осигуряването на благоприятни условия за запазване на китайските инвестиции в Европа.

Междувременно Италия потвърди информацията, че преговаря с Китай за значителна продажба на италиански дългови ценни книжа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Peter_Gospodinov
преди 12 години
Тя Гърция е фалирала от 2 години. И за тези 2 години повечето банки се оттеглиха от гърция и с помоща на спасителните траншове си преструкторираха гръцкия дълг. Сега гледаме спекуланти търсят дъно ;)А за Китай е също толкова изгодно стабилното евро, колкото и за европа. Все пак паричната маса трябва да се инвестира някъде, а и нова рецесия този път ще се отрази на китайската икономика.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
EMONED
преди 12 години
Китай и да не вярва в европейската валута ще готов за инвестиции,огромния резерв в USD не ги радва особено.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
Mesoiadess
преди 12 години
Ще фалира само Гърция - всички останали ще се изплашат толкова че ще предприемат мерки които ще стационират състоянието. На дневен ред идва отнова Америка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още