IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият японски премиер ще се съсредоточи върху растежа, а не върху ДДС

Дори да бъдат повишени данъците, това не означава автоматично ръст на данъчните постъпления, аргументира се Шиндзо Абе

17:37 | 18.12.12 г.
<p>
	Шиндзо Абе. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Шиндзо Абе. Снимка: Ройтерс

Лидерът на спечелилата парламентарните избори в Япония Либерално-демократическа партия (ЛДП) Шиндзо Абе, който се очаква да стане новият премиер на страната, е заявил пред най-голямото японско бизнес лоби, че администрацията му ще се концентрира по-скоро върху ускоряването на икономическия растеж, отколкото да разчита на приходите от планираното увеличаване на ДДС, съобщи MarketWatch.

„Дори да увеличите данъците, това не означава непременно, че данъчните постъпления ще нараснат, така че по-скоро е важно да се прецени номиналният ръст и да се работи за увеличаване на брутния вътрешен продукт“, е казал Абе пред Японската бизнес федерация, цитиран от директора по политическите и социалните въпроси Тадаши Сайто.

Бизнес лидерите са изтъкнали пред Абе, че законът за удвояване на ДДС до 2015 г. трябва да влезе в сила според предварителните планове, за да бъдат убедени останалите икономики в ангажимента на Япония за финансова консолидация.

Срещата бе организирана с цел засилване на връзките между федерацията и Абе. Президентът на федерацията Хиромаса Йонекура бе критикувал лидера на ЛДП за неясната му позиция по отношение на повишаването на ДДС.

По думите на Сайто Абе е говорил и с американския президент Барак Обама по въпроси на сигурността и заздравяване на връзките между двете страни и че „иска да обсъди цялостно“ споразумението за свободна търговия „Тихоокеанско партньорство“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още