IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очаква се Chrysler да изплати отпуснатата му държавна помощ идната седмица

Това ще позволи на Fiat да увеличи дела си в американската компания от 30% на 46%, като след достигането на 51% се планира Chrysler да стане публична през тази година

20:40 | 19.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
Очаква се Chrysler да изплати отпуснатата му държавна помощ идната седмица

Очаква се на 24 май американският производитела на автомобили Chrysler да погаси заемите, отпуснати му от правителствата на САЩ и Канада, са заявили пред Bloomberg двама души, запознати с плановете на компанията.

Chrysler се опитва да набере 7,5 млрд. долара нов дълг, за да изплати отпуснатите през 2009 правителствени средства като част от процеса по преструктуриране на компанията след нейния банкрут.

През миналия месец от Chrysler заявиха, че ще изплатят заемите, позволявайки на Fiat да упражни опцията си за увеличаване на своя дял в американската компания до 46% от сегашните 30%.

Chrysler в момента се опитва да си осигури 2,5 млрд. чрез заем, 3,5 млрд. чрез емитиране на облигации и 1,5 млрд. кредитна линия, са доверили запознатите.

От Fiat са заявили, че ще платят 1,3 млрд. долара, за да придобият допълнителните 16% от капитала на Chrysler.

Главният изпълнителен директор и на двете компании Серджио Марчионе е заявил, че иска да увеличи дела на Fiat до 51% през тази година, като подготвя Chrysler за публична търговия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:29 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още