IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите в Ню Йорк почти без изменение в началото на сесията*

Изненадващият спад на потребителското доверие доведе до тесни движения и превес на песимизма

18:03 | 16.03.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Индексите в Ню Йорк почти без изменение в началото на сесията*

С превес на песимизма се води търговията в Ню Йорк в началото на последната за седмицата сесия заради неочаквания спад на потребителското доверие в САЩ.

Индексите се движат в изключително тесни граници, като Dow Jones се понижи с 0,01% до 13 521 пункта, S&P 500 единствен се повиши с 0,07% до 1 404 пункта, а Nasdaq отбеляза спад от 0,07% до 3 054 пункта.

Данните на трудовото министерство на Щатите показаха, че през февруари инфлацията в страната е достигнала 10-месечен максимум благодарение основно на ръста на цените на горивата.

Американското трудово министерство отчете месечна инфлация от 0,4%, но годишната се задържа на нивото от 2,9 на сто. Не е регистрирано изменение на цените на храните през февруари спрямо януари.

Потребителското доверие за месец март обаче отбеляза изненадващ спад. Индексът на Thomson Reuters/University of Michigan се понижи до 74,3 пункта от 75,3 пункта през февруари, докато икономисти очакваха ръст до 76 пункта.

Според резултатите от изследването обаче потребителите не очакват повишението на цените на горивата да продължи дълго, съобщи Ройтерс. Освен това нагласите са за увеличаване на заетостта в САЩ.

“Изглежда икономиката се възстановява бавно, но проблемът е в цените на петрола”, коментира пред Bloomberg Маделин Матлок от Huntington Asset Advisors.

“Вчера, като си напълних резервоара на колата, много ме заболя. Ако поскъпването продължи, нещата може и да се влошат”, допълни още Матлок.

* Актуално към 17.40 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още