IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street търси посока в начало на сесията*

Индексите се движат в тесни граници въпреки добрите данни за активността в производствения сектор

18:09 | 02.04.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Wall Street търси посока в начало на сесията*

С движения на индексите в тесни граници и с превес на оптимизма се води сесията в Ню Йорк, предава CNBC.

Около час след началото на търговията Dow Jones отстъпва с 0,08% до 13 202 пункта, S&P 500 се покачва с 0,14% до 1 410 пункта, а Nasdaq се повишава с 0,13% до 3 096 пункта.

Позитивно влияние върху настроението на инвеститорите оказаха данните за производствената активност в САЩ през март. Индексът на Institute for Supply Management (ISM) е нараснал до 53,4 пункта за месеца от 52,4 пункта през февруари. Ниво над 50 пункта означава разширяване на активността.

Заетостта в производствения сектор е нараснала до 9-месечен максимум, показват още данните. В последните три месеца в производствения сектор са назначени над 100 хил. души, което е около една седма от новите назначения за периода.

Растящото доверие на потребителите и бизнеса е довело до ръст на разходите за автомобили, машини и оборудване и други стоки за дълготрайна употреба.

Още в петък правителствени данни показаха, че потребителските разходи през февруари са нараснали до седеммесечен връх, а разходите за дълготрайни стоки са се увеличили с 1,6% за месеца.

Активността сред строителните компании в САЩ обаче е намаляла за втори пореден месец през февруари, показват данни на американското търговско министерство. Разходите в строителния сектор са се свили с 1,1% до най-ниското ниво от 7 месеца.

Данните от последните два месеца са доказателство, че секторът все още изпитва проблеми да се справи със срива от 2007-2009 г.

Продажбите на нови жилища в САЩ също намаляват, въпреки сигналите за подобрение на някои местни пазари.

* Актуално към 17.40 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:56 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още