IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

JPMorgan може да отчете 4,2 млрд. долара загуба преди данъци от инвестиции

Загубата в основното инвестиционно поделение ще намали печалбата на банката за второто тримесечие с 30%, прогнозира анализатор

18:20 | 05.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
JPMorgan може да отчете 4,2 млрд. долара загуба преди данъци от инвестиции

JPMorgan Chase & Co., най-голямата американска банка, може да отчете 4,2 млрд. долара загуба преди данъци от основната си инвестиционна дейност за второто тримесечие, според оценка на International Strategy & Investment Group Inc. (ISI).

Загубата в основното инвестиционно поделение ще намали печалбата на банката за периода с 30% до 65 цента на акция, прогнозира анализаторът на ISI Ед Наджарян.

На финансовия резултат ще повлияят и по-слабите от очакваното приходи от търговия с ценни книжа и инвестиционно банкиране, както и загуби от преоценка на акции на непублични компании, казва Наджарян.

През миналия месец главният изпълнителен директор на JPMorgan Джейми Даймън заяви, че банката е претърпяла загуба от около 2 млрд. долара в основното си инвестиционно поделение вследствие на спекулативни операции със свободни средства.

Даймън каза, че загубите могат да нараснат и че може да отнеме до края на годината, за да се компенсират неуспешните сделки.

Загубата на банката отчасти се компенсира от реализирана печалба от търговия с ценни книжа, по-силни приходи от ипотечно банкиране и преоценка на дълг на обща стойност 2 млрд. долара, посочва анализаторът на ISI.

Наджарян е снижил 12-месечната си прогноза за акциите на финансовата институция до 47 долара за брой от 52 долара по-рано, но запазва препоръката си „купува“.

Вчера книжата на банката се понижиха с 2,9% до 31 долара за акция, а от началото на годината спадът бе 6,8%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:01 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още