IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данните за сектора на услугите в САЩ подкрепиха индексите на Wall Street*

Жилищният пазар в Щатите също показва признаци на стабилизиране

17:58 | 05.06.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Данните за сектора на услугите в САЩ подкрепиха индексите на Wall Street*

Индексите на Wall Street отбелязват ръстове в първия час от търговията. Dow Jones отбелязва ръст от 0,19% до 12 124 пункта, S&P 500 се повишава с 0,38% до 1 283 пункта, а Nasdaq добавя 0,47% до 2 773 пункта.

Оптимизмът на инвеститорите беше подхранен от данните на Institute for Supply Management (ISM) в САЩ за сектора на услугите в страната. Индексът на ISM е нараснал повече от очакваното през май – до 53,7 пункта, след като през април беше на ниво от 53,5 пункта. Икономисти прогнозираха лек спад на индекса до 53,4 пункта.

Пред Ройтерс Омер Есинер от Commonwealth Foreign Exchange коментира, че като цяло докладът е положителен, но след внимателно вглеждане в детайлите са видни няколко разочарования.

„Данните за заетостта в сектора на услугите съвпадат с последните данни, които подсказват, че има забавяне на икономическия растеж. Предстои да видим дали Федералният резерв ще предприеме нови действия по вливане на ликвидност“, коментира Есинер.

Според Мишел Майер от Bank of America Merril Lynch данните на ISM за американския сектор на услугите потвърждават забавянето при ръста на новооткритите работни места.

Междувременно консултантската компания CoreLogic публикува нова порция данни, която свидетелства за стабилизация на жилищния пазар в САЩ.

Цените на жилищата в страната през април са нараснали с 2,2% на годишна база, след като през март отбелязаха годишен ръст от 1,1%, показва статистиката.

Като се изключат сделките с проблемни имоти, които се осъществяват при сериозни отстъпки, цените на жилищата в САЩ през април са нараснали с 2,6% на месечна база и с 1,9% на годишна.

От компанията отчитат, че намаляват и запасите от имоти на пазара.

* Актуално към 17.10 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:55 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още