IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ураганът Санди потиска цената на бензина в САЩ

Очаквам производствените загуби да възлязат на около 1,5-1,7 млн. барела, но търсенето да спадне с 2 млн. барела, коментира анализатор

22:32 | 30.10.12 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Ураганът Санди потиска цената на бензина в САЩ

Цените на петрола вероятно ще продължат да спадат, след като супербурята Санди затвори въздушния транспорт и магистралите по източното крайбрежие на САЩ, пише CNBC.

„Ще станем свидетели на понижения на цените заради бурята, а не на повишения”, коментира Том Клоуза, петролен анализатор в OPIS.

Цените по безиностанциите в САЩ продължават да спадат до средна цена от 3,53 долара за галон обикновен безоловен – с цент под вчерашанта цена и с 11 цента под тази отпреди седмица.

Според Клоуза и други анализатори цените могат да се повишат краткосрочно, но като цяло динамиката им е низходяща.

”Моето предположение е, че в 20-25 щата цената на бензина ще падне под тази отпреди година. Може да е в диапазаон 3,40-3,50 долара за галон през следващата седмица.” 

Пет рафинерии по източното крайбрежие, които произвеждат 6,5% от бензина в САЩ, са в обхвата на Санди, като The Linden – една от най-големите в страната – е затворена, но няколко други, които работеха с намален капацитет, се връщат към нормални обеми на работа.

Андрю Липоу, президент на Lipow Oil Associates, очаква производствените загуби да възлязат на около 1,5-1,7 млн. барела, но търсенето да спадне с 2 млн. барела.

Спадът в търсенето на преработените продукти се отразява и върху цената на суровия петрол. Сортът West Texas Intermediate е на практика без промяна в днешната сесия на ниво от 85,67 долара за барел.

„Санди е разрушително за търсенето събитие, а се задават и президентските избори (на 6 ноември – бел. ред.) Търсенето през идния уикенд определено няма да е силно”, посочва Клоуза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:59 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 14 rate down comment 0
direx
преди 11 години
А в България няма да се понижават цените на горивата... Много ясно, все пак Лукойл искат да лапат парите!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 0
ZawHeR
преди 11 години
Пише се "потискам".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още